Nākamnedēļ divas dienas streikos «Lufthansa» stjuarti

Pasaule
LETA 17:34, 10.03.2024 0

Nākamnedēļ divas dienas streikos Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" stjuarti, sestdienas vakarā paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO.

 
Foto: LETA

Streika dēļ no plkst.4 līdz 23 pēc vietējā laika (no plkst.5 līdz 24 pēc Latvijas laika) tiks atcelti visi "Lufthansa" un tās meitaskompānijas "Lufthansa CityLine" izlidojošie reisi otrdien no Frankfurtes lidostas un trešdien no Minhenes lidostas.

"Lufthansa" paziņoja, ka streiks varētu ietekmēt aptuveni 100 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Arodbiedrība pieprasa palielināt atalgojumu par 15%, kā arī izmaksāt 3000 eiro inflācijas kompensāciju.

Ceturtdien "Lufthansa" paziņoja, ka tās peļņa 2023.gadā salīdzinājumā ar 2022.gadu ir divkāršojusies līdz 1,67 miljardiem eiro.

UFO vadītājs Joahims Vaskess-Birgers norādīja, ka arī stjuartiem "būtu jāgūst labums no šiem panākumiem".

Jau ziņots, ka šonedēļ no ceturtdienas līdz sestdienas rītam, pieprasot palielināt atalgojumu, streikoja "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki. Šo streiku organizēja arodbiedrība "Ver.di", un tā dēļ dēļ tika atcelti apmēram 1000 reisu, ietekmējot aptuveni 200 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Vācijā jau vairākus mēnešus tiek rīkoti streiki transporta nozarē, kas skar gan vietējās satiksmes autobusus, vilcienus un metro, gan ātrvilcienus un lielākās lidostas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas debesīs paceļas Vācijas gaisa spēku lidmašīna

Latvija līgumam pievienojās 2002.gadā, uzņemoties saistības katru gadu atļaut šādus lidojumus pār savu teritoriju.

Ekonomika Rīgas lidostā no oktobra darbu sāks vēl viena aviokompānija

Rīgas lidostā no šā gada 11.oktobra darbu sāks Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem tiešos lidojumus starp Rīgu un Dubaiju, informē Rīgas lidosta.

Sabiedrība Pieaug agresīvu pasažieru skaits, kuriem atsaka lidojumu

Pieaug aviopasažieru skaits, kuriem agresīvas uzvedības dēļ atsaka lidojumu, pavēstīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvji.