• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Makrons un Zelenskis piektdien Parīzē parakstīs drošības vienošanos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:40, 15.02.2024


Francijas prezidents Emanuels Makrons un Ukrainas līderis Volodimirs Zelenskis piektdien Elizejas pilī plāno parakstīt divpusēju vienošanos drošības jomā, paziņojis Makrona birojs.



Francijas prezidenta birojs norādīja, ka vienošanās seko saistībām, kas tika pieņemtas G7 formātā NATO Viļņas samita laikā 2023.gada jūlijā. Toreiz NATO līderi nenoteica grafiku, cik ilgā laikā Ukraina varētu pievienoties NATO, bet G7 valstis apņēmās sniegt Ukrainai ilgtermiņa atbalstu drošības jomā.

Apvienotā Karaliste un Ukraina janvārī parakstīja divpusēju drošības nolīgumu, un Kijiva risina sarunas ar citām valstīm par līdzīgiem līgumiem. Šādi drošības līgumi var ietvert mūsdienīga militārā aprīkojuma piegādi Ukrainai un Ukrainas karavīru apmācību.

Makrons janvārī paziņoja, ka plāno februārī apmeklēt Ukrainu, taču sīkāku informāciju viņa komanda nesniedza.

Makrons mudinājis Francijas aizsardzības rūpniecību pāriet uz kara ekonomikas režīmu un palielināt ražošanu. Janvārī Francijas prezidents aicināja Eiropas valstis sagatavoties atbalstīt Ukrainu gadījumā, ja Vašingtona nolemtu pārtraukt palīdzības sniegšanu.

Zelenska birojs paziņoja, ka prezidents piektdien dosies arī uz Vāciju, lai tiktos ar kancleru Olafu Šolcu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.

Pasaule Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.

Pasaule Francijas lauksaimnieki atsāk protestus

Francijas lauksaimnieki trešdien atsākuši protestus dažas dienas pirms nacionālās lauksaimniecības izstādes, līdz kuras sākumam viņi cer sagaidīt no valdības savu prasību izpildi.