• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas rosinātajai dronu koalīcijai pievienojas Lielbritānija

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:17, 15.02.2024


Ceturtdien Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai Ukrainas atbalstam pievienojusies Lielbritānija, kļūstot par otru šīs koalīcijas vadītāju, informē Latvijas Aizsardzības ministrija.



Līdzās jau esošajām septiņām valstīm, kas jau ir pievienojušās dronu koalīcijai, Lielbritānija sniegs būtisku pienesumu, sniedzot atbalstu Ukrainai gan ar tehnoloģijām, gan palīdzot pilnveidot prasmes. Dronu koalīcija ir izveidojusi spēcīgu partnerības kodolu, norādījis Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

"Esmu lepns, ka Lielbritānija kopā ar Latviju vadīs starptautisko dronu koalīciju, lai kopīgi stiprinātu Ukrainas spējas. Mēs sniegsim Ukrainai nepieciešamās dronu tehnoloģijas, lai tā varētu sevi aizstāvēt un uzvarēt šo karu," uzsvēris Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grants Šaps.

Kā ziņots, 14.februārī līdzās Latvijai nodomu vēstuli par dalību dronu koalīcijā parakstīja Ukraina, Dānija, Igaunija, Lietuva, Nīderlande, Vācija un Zviedrija.

Latvija dronu koalīcijas attīstībai gadā atvēlēs vismaz 10 miljonus eiro. Aizsardzības ministrija ir saņēmusi informāciju par Ukrainai nepieciešamajiem droniem un sākusi sarunas ar vietējiem ražotājiem par to spēju piegādāt Ukrainas vajadzībām atbilstošus dronus un to sastāvdaļas.

Dronu koalīcijā esošo dalībvalstu ambīcija ir nodrošināt vienu miljonu dronu Ukrainas vajadzībām. Parakstot nodomu vēstuli, valstis apņemas ieguldīt resursus dronu ražošanai, veikt dronu un rezerves daļu piegādes Ukrainai, kā arī īstenot dronu testēšanu un karaspēka apmācību, un citu tehnisko risinājumu ieviešanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas dronu uzbrukumā aizdegusies Krievijas munīcijas noliktava

Naktī uz svētdienu Ukrainas lidrobotu uzbrukumā aizdegusies munīcijas noliktava Krievijas Voroņežas apgabalā, netālu no Krievijas un Ukrainas robežas.

Sabiedrība Valodnieki nesaskata nepieciešamību filmējošus dronus dēvēt par «lidacīm»

Valodnieki nav saskatījusi nepieciešamību filmējošus dronus dēvēt par "lidacīm".

Pasaule Ukrainas triecienā iznīcināta dronu noliktava Krasnodaras novadā

Ukrainas Jūras spēki publicējuši satelītattēlus, kas apstiprina, ka naktī uz piektdienu Ukrainas Jūras spēku un Ukrainas Drošības dienesta kopīgā operācijā iznīcināta trieciendronu "Shahed" noliktava Krievijas Krasnodaras novadā un ar to saistītā infrastruktūra.

Sabiedrība Latvijai jākļūst par dronu ražošanas līderi

Aizsardzības ministrijas pārstāvji šodien deputātus informēja, ka ir uzsāktas iepirkuma procedūras un no trim Latvijas ražotājiem jau piegādāti pirmie 100 droni. Vasarā plānotas piegādes vēl no astoņiem Latvijas uzņēmumiem, un notiek aktīvs darbs pie nākamās dronu partijas iepirkuma.