Kremlis varētu veikt hibrīdkara operāciju Moldovā - ISW

Pasaule
LETA 12:45, 15.02.2024 0

Kremlis rada informatīvus priekšnoteikumus, lai tuvākajā laikā varētu veikt hibrīdkara operāciju Moldovā, secinājis ASV Kara studiju institūts (ISW).

 

Vienlaikus institūta analītiķi norāda, ka iespējamās operācijas laiks vēl nav noteikts.

Kremļa amatpersonas un propagandisti cenšas radīt informatīvo vidi, lai attaisnotu iespējamos Krievijas centienus destabilizēt Moldovu un kavēt tās integrāciju Rietumos, un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumi liecina, ka Kremlis izvērsis plašus centienus informatīvajā telpā, uzskata ISW.

Citas Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersonas, tai skaitā Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova, jau iepriekš apgalvoja, ka Moldovas varasiestādes cenšoties ekonomiski "nožņaugt" Piedņestru, kavē diplomātisku Piedņestras konflikta risinājumu un saskaras ar plašu sabiedrības neapmierinātību ar Kišiņevas politiku.

Kāds ar Kremli saistīts Krievijas blogeris nesen pastiprināti pievērsās Piedņestras jautājumam, popularizējot Kremļa naratīvus un apgalvojot, ka Moldova tiek "militarizēta", lai "piespiedu kārtā reintegrētu" Piedņestru. Pēc blogera domām, Krievijai tam vajadzētu sagatavoties.

Moldovas varasiestādes nesen apsūdzēja Krievijas miera uzturētājus Piedņestrā, ka tie Moldovas drošības zonā rīko mācības un izmanto ieročus, tādējādi pārkāpjot Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Apvienotās kontroles komisijas protokolus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Pasaule Baltais nams informē Kongresu par ieročiem Izraēlai miljarda dolāru vērtībā

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija otrdien informēja Kongresu par ieroču paketi Izraēlai viena miljarda ASV dolāru vērtībā, pavēstīja oficiāli ziņu avoti.

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Lasiet arī

Pasaule Moldovā notiek pašvaldību vēlēšanas; Krieviju apsūdz par iejaukšanos

Moldovā svētdien notiek pašvaldību vēlēšanas, pirms kurām Moldovas amatpersonas vainoja Krieviju par iejaukšanos nolūkā ietekmēt vēlēšanu rezultātus.

Pasaule Moldovas prezidente: Krievija pērk vēlētāju balsis

Krievija pērk Moldovā nedēļas nogalē gaidāmo pašvaldības vēlēšanu vēlētāju balsis, virzot naudu promaskaviskajām partijām, intervijā telekanālam "Jurnal TV" sacīja Moldovas prezidente Maija Sandu.

Sabiedrība Latvija plāno atbalstīt Moldovu ar 50 000 eiro

Latvija no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" plāno 50 000 eiro novirzīt Moldovai, tādējādi atbalstot Krievijas agresijas pret Ukrainu izraisītās enerģētiskās krīzes pārvarēšanu un Moldovas enerģētiskās noturības veicināšanu, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotais rīkojuma projekts, kas ievietots Tiesību aktu portālā (TAP).

Pasaule Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu sākšanu ar Moldovu šogad

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs šodien ANO Ģenerālās asamblejas 78. sesijas laikā Ņujorkā tikās ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu, uzsverot, ka Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) sarunu sākšanu ar Moldovu jau šogad.