Izraēla sākusi uzlidojumus Libānai

Pasaule
VS.LV 20:14, 14.02.2024 0

Izraēlas iznīcinātāji sākuši uzlidojumus Libānai, trešdien paziņojusi armija, raisot bažas par kara izcelšanos starp abām valstīm.

 

Izraēlas armija nesniedza sīkāku informāciju par gaisa uzlidojumiem, bet Libānas mediji ziņo par ciematu bomabardēšanu valsts dienvidos. Uzlidojumi notika neilgi pēc tam, kad Izraēlas ziemeļos apšaudē no Libānas teritorijas tika ievainoti septiņi cilvēki.

Ziņu aģentūras AFP fotogrāfs novēroja, kā mediķi un karavīri ar militāro helikopteru evakuēja vienu ievainoto no slimnīcas Safedā.

Libānas kaujinieku grupējums "Hizbollah" vēl nav uzņēmies atbildību par raķešu izšaušanu pret Izraēlu, bet grupējums gandrīz katru dienu apšauda Izraēlas karaspēka pozīcijas.

"Hizbollah" līderis Hasans Nasralla otrdien paziņoja, ka Izraēlas apšaudīšana no Libānas dienvidiem beigsies, "kad apstāsies uzbrukums Gazai un tiks noslēgts pamiers" starp palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās" un Izraēlu. "Ja viņi (Izraēla) paplašinās konfrontāciju, mēs darīsim to pašu," televīzijā brīdināja Nasralla.

"Es nezinu, kad ziemeļos sāksies karš, varu teikt, ka tā iespējamība tuvākajos mēnešos ir daudz lielāka nekā iepriekš," pagājušajā mēnesī atzina Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi.

Kopš "Hamās" un Izraēlas kara sākuma 7.oktobrī Libānā ir nogalināti vismaz 243 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir "Hizbollah" kaujinieki, bet arī 30 civiliedzīvotāji, liecina aģentūras AFP apkopotie dati.

Izraēlas pusē saskaņā ar Izraēlas oficiālajiem datiem ir nogalināti deviņi karavīri un seši civiliedzīvotāji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule ASV aptur bumbu piegādi Izraēlai

Savienotās Valstis pagājušajā nedēļā apturējušas bumbu sūtījumus Izraēlai, kas nespēja kliedēt Vašingtonas bažas par iebrukumu Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā, otrdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.