Trešdien streikos «Lufthansas» virszemes apkalpošanas darbinieki

Pasaule
LETA 23:45, 05.02.2024 0

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki trešdien streikos, paziņojusi arodbiedrība "Verdi".

 
Foto: LETA

Arodbiedrība pirmdien norādīja, ka šī streika dēļ tiks traucēta Frankfurtes, Minhenes, Hamburgas, Berlīnes un Diseldorfas lidostu darbība.

Streiks tiek rīkots saistībā ar "Lufthansa" grupas sarunām par atalgojumu aptuveni 25 000 darbinieku lidsabiedrībā "Lufthansa", kā arī citās struktūrvienībās, tostarp kravu pārvadājumu meitasuzņēmumā "Lufthansa Cargo" un lidmašīnu tehniskās apkopes struktūrvienībā "Lufthansa Technik".

Otrajā sarunu kārtā 23.janvārī darba devēju izteiktais algu palielināšanas piedāvājums tika noraidīts kā nepietiekams.

Sarunas paredzēts atsākt otrdien.

Vācijas lidostā pēdējās nedēļās norisinājušies vairāki streiki, būtiski traucējot to darbību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Sabiedrība Streika dēļ «Lufthansa» trešdien atcels līdz 90% reisu

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" otrdien paziņoja, ka trešdien saistībā ar virszemes apkalpošanas darbinieku streiku tiks atcelti līdz pat 90% ieplānoto reisu.

Pasaule Streika dēļ Ford uz laiku atlaidīs vēl vairāk nekā 300 darbiniekus

ASV autobūves uzņēmums "Ford" pirmdien paziņoja, ka uz laiku atlaidis vēl vairāk nekā 300 darbiniekus, ņemot vērā negatīvo ietekmi, ko rada strādājošo streiks trīs lielākajos Detroitas autoražotājos.

Pasaule Panākta vienošanās, kas varētu izbeigt Holivudas scenāristu streiku

Sarunās ar kinostudiju vadību svētdienas vakarā panākta provizoriska vienošanās, kas varētu izbeigt gandrīz piecus mēnešus ilgušo Holivudas scenāristu streiku, paziņoja ASV Scenāristu ģilde (WGA).

Pasaule Grieķijā strādājošie ceturtdien plāno protestēt pret darba likumdošanas reformām

Grieķijas lielākās arodbiedrības aicinājušas ceturtdien rīkot streikus, protestējot pret valdības ieceri grozīt likumus par nodarbinātību, kas varētu radīt gaisa un prāmju satiksmes traucējumus visā valstī.