Vācijā streika dēļ tiks atcelti vai kavēsies vairāk nekā 1100 avioreisi

Pasaule
LETA 07:49, 01.02.2024 0

Lidostu drošības kontroles darbinieku streiku dēļ ceturtdien 11 Vācijas lidostās tiks atcelti vai kavēsies vairāk nekā 1100 avioreisi, paziņojusi lidostu asociācija ADV.

 

Reisu atcelšana vai kavēšanās ietekmēs aptuveni 200 000 pasažieru, brīdināja ADV.

Streiku organizē arodbiedrība "Verdi", kas pārstāv aptuveni 25 000 drošības kontroles darbinieku. Viņi pieprasa augstāku atalgojumu sarunās par darba koplīguma slēgšanu.

Streiks ilgs no agra rīta līdz vēlam vakaram un skars lidostas Frankfurtē, Hamburgā, Brēmenē, Berlīnē, Leipcigā, Diseldorfā, Ķelnē, Hannoverē, Štutgartē, Erfurtē un Drēzdenē.

Vācijas transporta nozarē pēdējā laikā notikuši vairāki lieli streiki, pieprasot algu palielinājumu un darba laika izmaiņas.

Aviokompānija "Lufthansa" paziņojusi, ka lielākā daļa reisu notiks pēc plāna, lai gan pasažieri lidostās, kurās notiks streiki, nevarēs iziet drošības pārbaudi un iekāpt lidmašīnās. "Lufthansa" noraidīja, ka lielākā daļa tālsatiksmes reisu tiks izpildīti pēc plāna, arī Frankfurtē, un aviokompānija piedāvās arī transfēra lidojumus pasažieriem ar pārsēšanos.

Minhenes lidostā streiks nenotiks.

"Lufthansa" paziņoja, ka Vācijas iekšzemes lidojumu pasažieri var bez maksas apmainīt biļeti pret dzelzceļa biļeti neatkarīgi no tā, vai viņu lidojums notiek vai ne.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Francisks izsludina 2025.gadu par svēto gadu

Pāvests Francisks izsludinājis 2025.gadu par svēto gadu, kas Romai nozīmē miljoniem svētceļnieku uzņemšanu.

Pasaule Pistoriuss: Vācija ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss ceturtdien apliecinājis Vašingtonai, ka Berlīne ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā un nodrošinās militārās spējas, lai to paveiktu.

Lasiet arī

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā Vācijā aizturēts EP deputāta palīgs

Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā aizturēts Eiropas Parlamenta (AP) deputāta no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) palīgs, otrdien pavēstīja Vācijas federālā prokuratūra.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.