PVD no tirdzniecības atsaucis želejas konfektes «Varavīksnes zīmuļi». Kāpēc?

Pasaule
LETA 13:49, 01.02.2024 0

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības ir atsaucis Spānijā ražotā zīmola "Vidal" želejas konfektes "Varavīksnes zīmuļi" neatļautas pārtikas piedevas dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

 
Foto: LETA

Konstatēts, ka pārtikas produkts satur krāsvielu titāna dioksīds divu miligramu uz kilograma apmērā.

No tirdzniecības atsauktas konfektes "Varavīksnes zīmuļi" ar partijas numuru "L3068", kuru ieteicamais izlietošanas termiņš ir 2025.gada marts.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Sabiedrība PVD no tirdzniecības atsaucis Polijas izcelsmes konservētas skābenes

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības atsaucis Polijas izcelsmes konservētas skābenes neatbilstoša marķējuma dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sabiedrība PVD atsauc no tirdzniecības Polijā ražoto dārzeņu salātu partiju

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis no tirdzniecības atsaukt Polijā ražoto dārzeņu salātu "Frutico" partiju, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Ekonomika Daugavpilī konstatēti pārtikas produkti ar viltotiem derīguma termiņiem

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā noliktavā Daugavpilī, Spaļu ielā, konstatējis aptuveni 18 tonnas ar pārtikas produktiem, kuru derīguma termiņi bija beigušies vai mainīti, informē PVD pārstāvji.