Vācija teju divkāršos militāro palīdzību Ukrainai

Pasaule
LETA 12:15, 17.01.2024 0

Vācija 2024.gadā Ukrainai piešķirs militāro palīdzību septiņu miljardu eiro apjomā, nevis četru miljardu, kā bija plānots iepriekš, pēc Vācijas kanclera Olafa Šolca un ASV prezidenta Džo Baidena telefonsarunas pavēstīja Vācijas valdība.

 

Šolcs un Baidens sarunā norādīja uz "tālāka Ukrainas finansiālā, militārā un humānā atbalsta nepieciešamību", pavēstīja Vācijas valdības oficiālais pārstāvis Štefens Hēbeštreits.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā ASV un Vācija ir Kijivai sniegtās palīdzības līderi.

Kopš 2022.gada 24.februāra Vācija sniegusi Ukrainai militāro palīdzību aptuveni sešu miljardu eiro apjomā.

Cita starpā Vācija Ukrainai piegādājusi tankus "Leopard", pretgaisa aizsardzības sistēmas IRIS-T, kā arī šo sistēmu raķetes.

Šobrīd Vācijā notiek debates par tālā darbības rādiusa raķešu "Taurus" piegādēm Ukrainai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas

Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas.

Pasaule Kallasa: labākais veids, kā pasargāt sevi, ir palīdzēt Ukrainai

Labākais veids, kā pasargāt sevi, ir palīdzēt Ukrainai uzvarēt tās cīņā par brīvību, paziņojusi Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, komentējot ASV Kongresa Pārstāvju palātas sestdienas balsojumu par atbalstu finansējuma piešķiršanai, lai piegādātu bruņojumu Ukrainai.

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.