Bulgārijas un Rumānijas ostas un lidostas tiks iekļautas Šengenas zonā

Pasaule
LETA 11:33, 31.12.2023 0

Bulgārijas un Rumānijas jūras ostas un lidostas tiks iekļautas Šengenas zonā 2024.gada 31.martā, sestdienas vakarā paziņoja Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts Spānija.

 
Foto: pixabay

Savukārt lēmums par kontroles pārtraukšanu uz abu valstu sauszemes robežām ir atlikts līdz sarunām nākamgad.

Bulgārija, Rumānija, Īrija un Kipra ir vienīgās ES valstis, kas nav Šengenas zonas dalībnieces, bet zonā ir ārpus bloka esošās Islande, Norvēģija, Šveice un Lihtenšteina.

Pret Bulgārijas un Rumānijas uzņemšanu Šengenas zonā līdz šim iebilda Austrija, taču ceturtdien šīs trīs valstis vienojās par zonas paplašināšanu, ietverot Bulgārijas un Rumānijas gaisa un jūras robežas.

Bulgārija un Rumānija ir ES dalībvalstis kopš 2007.gada. Tās cerēja pievienoties Šengenas zonai 2022.gada beigās, bet Austrija noteica veto abu valstu pieteikumiem, norādot uz nesamērīgi lielo nelegālo imigrantu skaitu, kas nokļūst ES caur Bulgāriju un Rumāniju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule Rumānijā streiko skolotāji

Rumānijā ceturtdien notika skolotāju streiks, pieprasot palielināt atalgojumu un uzlabot darba apstākļus.

Sabiedrība Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Rumānijas prezidents

Atzīmējot Rumānijas un Latvijas diplomātisko attiecību simtgadi, šodien Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Rumānijas prezidents Klauss Verners Johanniss, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.