Dānijā aizdomās par terorakta gatavošanu aizturēti vairāki cilvēki

Pasaule
LETA 19:41, 14.12.2023 0

Dānijas policija ceturtdien aizturējusi vairākas personas aizdomās par terorakta gatavošanu.

 

Aizturēšanas tika veiktas vienlaicīgi vairākās vietās Dānijā. Pagaidām varasiestādes nesniedz plašāku informāciju par šo lietu.

Dānijā pašreiz ir spēkā ceturtais terorisma draudu līmenis, kas ir otrs augstākais.

Eiropas Savienības (ES) iekšlietu komisāre Ilva Jūhansone šomēnes brīdināja, ka Izraēlas un palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kara dēļ Eiropas Savienībā ir paaugstināts teroraktu risks.

2022.gada jūlijā šāvējs vienā no Kopenhāgenas iepirkšanās centriem nogalināja trīs cilvēkus un septiņus ievainoja. Vīrietim, kurš uzskatīja savus upurus par zombijiem, jūlija tika piespriests ieslodzījums medicīnas iestādē. Viņš tika apsūdzēts slepkavībā un slepkavības mēģinājumā.

2015.gadā 22 gadus vecs dāņu musulmanis nogalināja divus cilvēkus un piecus ievainoja sinagogā Kopenhāgenā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija par veselības aprūpes paraugu ņems Dāniju (+VIDEO)

Ziemeļvalstīs primārā aprūpe ir medicīnas pamats.

Pasaule Dānijas parlaments aizliedz Korāna dedzināšanu

Dānijas parlaments ceturtdien pieņēmis likumu, ar ko par kriminālnoziegumu tiek atzīta nepiedienīga apiešanās ar reliģiskiem tekstiem, ar to faktiski aizliedzot Korāna dedzināšanu.

Pasaule Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna dedzināšanu

Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna un citu reliģisko tekstu dedzināšanu pie ārvalstu vēstniecībām, paziņojis Dānijas ārlietu ministrs Lars Leke Rasmusens.

Pasaule Dānija atcels gandrīz visus cīņā ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus

Dānijas valdība nolēmusi atcelt gandrīz visus ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19, un no piektdienas vairums iestāžu drīkstēs atsākt darbu.