Dānijas parlaments aizliedz Korāna dedzināšanu

Pasaule
LETA 21:34, 07.12.2023 0

Dānijas parlaments ceturtdien pieņēmis likumu, ar ko par kriminālnoziegumu tiek atzīta nepiedienīga apiešanās ar reliģiskiem tekstiem, ar to faktiski aizliedzot Korāna dedzināšanu.

 

Lēmums pieņemts pēc vairākiem musulmaņu svēto rakstu apgānīšanas gadījumiem, kas vasarā izraisīja sašutumu musulmaņu valstīs.

Ar likumu aizliegta "nepiedienīga apiešanās ar atzītu reliģisku kopienu lielas reliģiskas nozīmības rakstiem".

Likums tika pieņemts ar 94 balsīm "par" un 77 "pret".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Harkivas apgabalā

Ukrainas ģenerālštābs paziņojis, ka situācija Harkivas apgabalā ir sarežģīta un Krievijas karaspēks guvis taktiskus panākumus Volčanskas pilsētas tuvumā.

Lasiet arī

Pasaule Dānijā aizdomās par terorakta gatavošanu aizturēti vairāki cilvēki

Dānijas policija ceturtdien aizturējusi vairākas personas aizdomās par terorakta gatavošanu.

Pasaule Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna dedzināšanu

Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna un citu reliģisko tekstu dedzināšanu pie ārvalstu vēstniecībām, paziņojis Dānijas ārlietu ministrs Lars Leke Rasmusens.

Pasaule Dānija atcels gandrīz visus cīņā ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus

Dānijas valdība nolēmusi atcelt gandrīz visus ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19, un no piektdienas vairums iestāžu drīkstēs atsākt darbu.

Pasaule Dānijā mīkstinās pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus

Dānijas politiskās partijas otrdien vienojušās mīkstināt virkni ierobežojumu, kas noteikti jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai.