Islāmists Parīzē nodūris vācu tūristu

Pasaule
LETA 15:45, 03.12.2023 0

Uzbrucējs, kas Francijas varasiestādēm bijis pazīstams kā radikāls islāmists ar garīgās veselības problēmām, sestdienas vakarā Parīzes centrā nodūris vācu tūristu un vēl divus cilvēkus ievainojis, pavēstīja amatpersonas.

 

Uzbrucējs aizturēts.

Pirms aizturēšanas uzbrucējs kliedzis "Allahu Akbar" (arābu valodā "Dievs ir dižens"), sacīja iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns.

Uzbrukums noticis pie Eifeļa torņa.

Uzbrucējs nodūris 1999.gadā dzimušu vācu tūristu un tad ar āmuru savainojis vēl divus cilvēkus, cenšoties bēgt Sēnas pretējā krastā.

Kā pavēstīja Parīzes prokuratūra, 1997.gadā dzimušais uzbrucējs ir Francijas valstspiederīgais.

Kā uzbrucējs teicis policijai, viņš nespēj paciest, ka "Afganistānā un Palestīnā" tiek nogalināti musulmaņi, sacīja ministrs.

"Mēs nepadosimies terorisma priekšā," platformā "X" pauda premjerministre Elizabete Borna.

Prezidents Emanuels Makrons izteica līdzjūtību "teroraktā" nogalinātā vācieša ģimenei.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule The Insider: Joprojām tiek meklēts formulējums Putina paziņojumam pēc terorakta

Krievijas valsts televīzijas kanāli aizvadītajā naktī pēc terorakta koncertzālē Maskavā trīs reizes nakts gatavojās publicēt Vladimira Putina uzrunu, taču to tā arī nesaņēma, Krievijas varasiestādēm nespējot noformulēt savu pozīciju, laikrakstam "The Insider" atklāja avoti vairākos televīzijas kanālos.

Pasaule Teroraktā koncertzālē Maskavā nogalināti vairāk nekā 140 cilvēku

Nogalināto skaits apšaudē un ugunsgrēkā, kas piektdien notika netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", ir pieaudzis līdz 141 cilvēkiem, sestdienas paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Pasaule Krievijā apšaudē koncertzālē nogalināti cilvēki (VIDEO)

Apšaudē un ugunsgrēkā, kas izcēlušies netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", piektdien gājuši bojā vismaz 40 cilvēki, ziņo lietotnes "Telegram" kanāls "112", kas saistīts ar Krievijas totalitārā režīma drošības iestādēm.

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.