Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidenti boikotē COP28 kopbildi

Pasaule
VS.LV 15:05, 01.12.2023 0

Latvijas, Lietuvas un Polijas prezidenti piektdien boikotēja valstu līderu kopējo fotografēšanos Dubaijā notiekošajā ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 28.sesijā (COP28), jo kopbildē piedalījās Aleksandrs Lukašenko.

 

"Būtu liekulīgi stāvēt plecu pie pleca ar tās valsts vadītāju, kas kļuva par Krievijas agresijas pret Ukrainu placdarmu, un, it kā nekas nebūtu noticis, apspriest pasaules nākotni un klimata pārmaiņas," norādīts Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas komentārā.

"Baltkrievijas režīms veicina pasaules nākotnes iznīcināšanu un kopā ar Krieviju ir atbildīgs par to, kas notiek Ukrainā, sākot no cilvēku upuriem un beidzot ar katastrofālo ietekmi uz vidi," uzsvēra Nauseda.

"To sauc par "ģimenes foto". Lukašenko nepieder pie ģimenes, kuras daļa mēs vēlamies būt," viņš piebilda.

Lukašenko dēļ kopējo fotografēšanos boikotēja arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs un Polijas prezidents Andžejs Duda.

Atbildot uz jautājumu, vai Rinkēvičs boikotējis kopbildes uzņemšanu, prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris aģentūrai LETA apstiprināja šādu faktu.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs piektdien un sestdien piedalās ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 28.sesijā (COP28) Dubaijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Prezidents Eiropas dienā vēl stiprināt tās vienotību un aizsardzību

Tikai vienota un spēcīga Eiropas Savienība (ES) spēs nodrošināt mieru un labklājību Eiropā, atzīmējot Eiropas dienu, pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Prezidents nosauc galveno budžeta jostu savilkšanas gadījumā

Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.