Zviedrija plāno lielus ieguldījumus kodolenerģijā

Pasaule
VS.LV 21:58, 16.11.2023 0

Zviedrijas valdība plāno masveidā palielināt kodolenerģijas ražošanu, lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc elektroenerģijas, ceturtdien paziņojusi valdība.

 
Foto: Wikipedia

Valdības plāns paredz vēlākais līdz 2035.gadam palielināt ražošanu, kas atbilstu diviem kodolreaktoriem, bet līdz 2045.gadam masveidā paplašināt kodolenerģijas ražošanu.

Zviedrijas enerģētikas ministre Eba Buša sacīja, ka šis plāns būs vēl viens solis ceļā uz to, lai Zviedrija "atkal kļūtu par spēcīgu kodolvalvalsti". "Nākamajos 25 gados mums divkārt jāpalielina Zviedrijas elektroenerģijas ražošana," viņa piebilda.

Valdība lēš, ka mērķa sasniegšanai valstij līdz 2045.gadam būs vajadzīgi desmit jauni konvencionālie kodolreaktori.

Zviedrijā pašlaik darbojas seši reaktori trīs dažādās spēkstacijās, un augustā valdība paziņoja, ka tā likvidēs šķēršļus jaunu reaktoru būvniecībai.

Zviedrijas finanšu ministre Elizabete Svantesone sacīja, ka projekta izmaksas tiks izskatītas "pēc iespējas ātrāk". Tikmēr vides aizstāvju organizācijas "Greenpeace" pārstāvis brīdināja par iespējamu izmaksu pieaugumu, norādot uz līdzīgiem projektiem Francijā, Somijā un Apvienotajā Karalistē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Lasiet arī

Pasaule Orbāns apliecina Stoltenbergam atbalstu Zviedrijas dalībai NATO

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns trešdien paziņoja, ka telefonsarunā ar NATO vadītāju Jensu Stoltenbergu atkārtoti apliecinājis savu atbalstu Zviedrijas dalībai aliansē.

Pasaule Turcijas parlaments atbalsta Zviedrijas uzņemšanu NATO

Turcijas parlaments otrdien ar lielu balsu vairākumu atbalstījis Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Sabiedrība Zviedrija plāno nosūtīt uz Latviju bataljona lieluma kontingentu

Zviedrija plāno nosūtīt uz Latviju bataljona lieluma kontingentu NATO kaujas grupu sabiedroto spēku sastāvā, atsaucoties uz Zviedrijas premjera Ulfa Kristersona pausto, tviterī paziņojis Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Ekonomika Zviedrijas tiesa noraida «Tesla» prasību pret streikojošajiem pasta darbiniekiem

Zviedrijas tiesa ceturtdien noraidīja "Tesla" prasību uz laiku likt pastam, kura darbinieki valstī pievienojušies pret ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumu vērstajam streikam, tam piegādāt numura zīmes.