«Tata Steel» Nīderlandē likvidēs 800 darbavietas

Pasaule
LETA 11:01, 14.11.2023 0

Indijas tērauda kompānija "Tata Steel" pirmdien paziņoja, ka Nīderlandē likvidēs 800 darbavietas, lai uzlabotu tirgus apstākļus un samazinātu izdevumus.

 
Foto: twitter

"Tērauda tirgus jau kādu laiku atrodas milzu grūtībās. Lai saglabātu strukturālo konkurētspēju un rentabilitāti gan šobrīd, gan nākotnē, "Tata Steel Netherlands" īsteno būtiskus pasākumus, tostarp likvidē 900 darbavietas Ijmuidenas rūpnīcā," norāda uzņēmums.

Šis lēmums ietekmēs aptuveni 500 pilnas slodzes un 300 pagaidu darbiniekus.

Ijmuidenas rūpnīcā strādā vairāk nekā 9200 darbinieki, bet "Tata Steel" Nīderlandē kopumā nodarbina 11 500 cilvēkus.

Šī rūpnīca saskārusies ar plašu Nīderlandes iedzīvotāju un veselības institūciju kritiku, jo tā tiek vainota gaisa, augsnes un ūdens piesārņošanā Ijmuidenas apvidū.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Lasiet arī

Pasaule Vēlēšanu priekšvakarā Nīderlandes labējais populists Bodē cietis uzbrukumā

Nīderlandes labējais populists Tjerī Bodē divas dienas pirms parlamenta vēlēšanām cietis uzbrukumā.

Pasaule Nīderlande atteikusies no ieceres samazināt avioreisu skaitu Shipholas lidostā

Pēc ASV, Eiropas Savienības (ES) un aviokompāniju iebildumiem Nīderlandes valdība atteikusies no plāniem samazināt avioreisu skaitu Amsterdamas Shipholas lidostā.

Pasaule Nīderlandes skolās aizliegs mobilo tālruņu izmantošanu mācību stundās

Nīderlandes skolās mācību stundās būs aizliegts izmantot mobilos tālruņus, otrdien paziņoja šīs valsts valdība.

Pasaule Inflācijai Nīderlandē pērn 47 gados augstākais līmenis

Inflācija Nīderlandē pērn pieaugusi līdz 10% salīdzinājumā ar 2,7% 2021.gadā, tādējādi reģistrēts augstākais līmenis kopš 1975.gada, ziņo valsts statistikas birojs.