Latvijas politiķi mudina veikt izmeklēšanu par raķetes trāpījumu slimnīcai Gazā

Pasaule
LETA 13:47, 18.10.2023 0

Latvijas politiķi mudina veikt rūpīgu izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā raidīta raķete otrdien trāpīja slimnīcā Gazas joslā, kur gāja bojā ap 200 cilvēku.

 
Foto: LETA

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs paziņojis, ka slimnīcu un nevainīgu civiliedzīvotāju bombardēšana ir nožēlojama un nepieņemama un pret starptautiskajām tiesībām.

"Jānoskaidro visi fakti un atbildība," mudina Latvijas politiķis, izsakot līdzjūtību Gazā bojāgājušo tuviniekiem.

"Ir jāveic rūpīga izmeklēšana un vainīgie ir jāsauc pie atbildības," viņam piebalsojis Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), uzsverot, ka jāsargā ir visas civiliedzīvotāju dzīvības.

Tādu pašu viedokli tviterī paudusi arī Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), norādot, ka "ir nepieciešama visaptveroša izmeklēšana, lai vainīgos sauktu pie atbildības". Siliņa ierakstā izteikusi arī visdziļāko līdzjūtību upuru tuviniekiem.

Lai gan Gazas joslā valdošais kaujinieku grupējums "Hamas" apgalvo, ka sprādzienu Al-Ahli slimnīcā izraisījis Izraēlas gaisa trieciens, Izraēla paziņojusi, ka slimnīcai trāpījusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" neveiksmīgi izšauta raķete.

Pēc raķetes trāpījuma Gazas slimnīcai musulmaņu valstīs Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā notikuši protesti un izsludinātas sēras. Raķetes trāpījums ir izpelnījies sašutumu un nosodījumu visā pasaulē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) kritizēja ministriju komunikāciju ar sabiedrību.

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.