Izraēlas armija publiskojusi VIDEO ar raķetes triecienu Gazas slimnīcai

Pasaule
LETA 12:03, 18.10.2023 0

Izraēlas armija trešdien publiskojusi video, kas pierādot, ka slimnīcai Gazas joslā trāpījusi raķete, ko izšāva palestīniešu kaujinieki.

 

Video redzama Al-Ahli slimnīca un autostāvvieta Gazas pilsētā un salīdzināti attēli pirms un pēc raķetes trieciena, kurā, kā apgalvo palestīnieši varasiestādes, esot nogalināti simtiem cilvēku. Izraēlas armija norādījusi, ka attēlos nav redzami krāteri, kas parasti paliek pēc gaisa triecieniem.

Gazas joslā valdošais kaujinieku grupējums "Hamas" apgalvo, ka sprādzienu Al-Ahli slimnīcā izraisījis Izraēlas gaisa trieciens, bet Izraēla paziņojusi, ka slimnīcai trāpījusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" neveiksmīgi izšauta raķete.

Izraēlas armijas preses pārstāvis raidorganizācijai CNN norādījis, ka armijai ir pierādījumi par sarunu starp "Hamas" locekļiem, kuri sacījuši, ka acīmredzot radusies kļūme vai raķete eksplodējusi un nogāzusies Gazas joslā.

Turklāt neilgi pirms raķetes trieciena slimnīcai no Gazas joslas vidienes un ziemeļiem uz Izraēlu tika izšauts liels skaits raķešu, norādījis armijas pārstāvis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Lasiet arī

Pasaule Baidens: Netanjahu Gazas joslā pieļauj kļūdu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Gazas joslā pieļauj kļūdu, intervijā ASV telekanālam "Univision" sacīja Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens.

Pasaule Izraēlas triecienā Gazas joslā nogalināti vairāki palīdzības misijas darbinieki

Izraēlas triecienā pirmdien nogalināti vairāki palīdzības misijas darbinieki, kas Gazas joslā piegādāja pārtikas palīdzību, pavēstīja palīdzības organizācija "World Central Kitchen".

Pasaule Izraēlas armija pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju al Šifas slimnīcā Gazā

Izraēlas armija pirmdienas rītā pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā.

Pasaule ASV un Izraēlas aizsardzības ministri apspriedīs karu Gazas joslā

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins šodien tiksies ar Izraēlas aizsardzības ministru, lai apspriestu Izraēlas karu ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, plānoto operāciju Rafahā un iespējas atteikties no tās.