Rinkēvičs: Starptautiskajai sabiedrībai jāsniedz Izraēlai politiskais atbalsts

Pasaule
LETA 19:07, 07.10.2023 0

Starptautiskajai sabiedrībai ir jāatbalsta Izraēlas tiesības uz pašaizsardzību, kas ir noteiktas starptautiskajās tiesībās, un jāsniedz morāli politiskais atbalsts, tādu viedokli pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

 
Foto: LETA

Viņš uzsvēra, ka "Hamas" uzbrukums Izraēlai ar tik lielu upuru skaitu ir absolūti nosodāms. Prezidents norādīja, ka Izraēlai ir visas tiesības uz pašaizsardzību, veicot pretuzbrukumus.

"Starptautiskajai sabiedrībai pilnīgi noteikti ir jāatbalsta Izraēla un jānosoda šāda veida teroristiskas darbības. Situācija Izraēlā saasinās situāciju reģionā un atstās iespaidu arī globāli. Manuprāt, šeit nav vietas kompromisiem. Ar šo uzbrukumu pēc iespējas ātrāk ir jātiek galā," sacīja Valsts prezidents.

Viņš arīdzan atzīmēja, ka lielā mērā starptautiskā sabiedrība jautājumos, kas skar Tuvos Austrumus, tradicionāli ir bijusi diezgan dažādās pozīcijās. Arī dažādās pasaules valstīs reakcija ir bijusi atšķirīga, ir arī tādas, kuras atbalsta šo iebrukumu. Prezidenta ieskatā, starptautiskajām organizācijām ir attiecīgi jāreaģē uz notiekošo, ir vieta arī diplomātiskajiem centieniem.

Savukārt Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) tviterī norāda, ka Latvija asi nosoda "Hamas" teroraktus pret Izraēlu un tās iedzīvotājiem.

LETA jau rakstīja, ka sestdien notikušajos palestīniešu grupējuma "Hamas" uzbrukumos Izraēlai nogalināti vismaz 70 cilvēki, paziņojis Izraēlas glābšanas dienests "Magen David Adom".

Savukārt Izraēlas Veselības ministrija paziņoja, ka palestīniešu uzbrukumos ievainoti 908 cilvēki.

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki veica atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījās kaujās ar iebrucējiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) kritizēja ministriju komunikāciju ar sabiedrību.

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.