Vācijas kanclers Olafs Šolcs esot pret spārnoto raķešu Taurus piegādi Ukrainai

Pasaule
LETA 19:38, 05.10.2023 0

Vācijas kanclers Olafs Šolcs iebilst pret spārnoto raķešu "Taurus" piegādi Ukrainai, lai gan Ukrainas līderi vairākkārt ir lūguši tādus tālas darbības ieročus, ceturtdien ziņu aģentūrai DPA apstiprināja anonīmi avoti Vācijas valdībā.

 

Kā atklāja avoti, Šolcs ir gatavs jautājumu par "Taurus" piegādēm Ukrainai izskatīt kaut kad vēlāk, tomēr pašlaik viņš neatļaus Vācijā ražoto raķešu piegādi ukraiņiem.

Tikmēr Vācija plāno turpināt piegādāt Ukrainai artilērijas un pretgaisa aizsardzības sistēmas, DPA teica anonīmi avoti.

Laikraksts "Bild" trešdien vēstīja, ka Vācija jau ir informējusi Kijivu par savu lēmumu.

Lielbritānija un Francija jau ir piegādājušas Ukrainai savas spārnotās raķetes "Storm Shadow" un "Scalp", kuru rādiuss un spējas ir līdzīgas.

Ukraina maijā sāka publiskus aicinājumus Vācijai piegādāt "Taurus", sakot, ka tādi ieroči ir nepieciešami, lai uzbruktu Krievijas pozīcijām, kas atrodas aiz tradicionālās artilērijas spēju robežas.

Tomēr "Taurus", kas spēj mērķi sasniegt 500 kilometru attālumā, radīja bažas Berlīnē, kur daļa amatpersonu uztraucas, ka Ukraina tās varētu izmantot mērķiem Krievijas teritorijā.

Šolcs vairākkārt ir paudis skeptisku attieksmi pret iespējām piegādāt Ukrainai "Taurus".

Tomēr Šolcs vadītās koalīcijas mazākuma partneri no zaļajiem un brīvajiem demokrātiem (FDP) ir izteikuši atbalstu "Taurus" piegādēm Ukrainai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Lasiet arī

Pasaule Šolcs: Putins ar prieku paņemtu Eiropas karti, pildspalvu un uzzīmētu līniju

Pasaules sabiedrībai ir jāpalielina spiediens pret Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, lai panāktu, ka viņš aptur karu Ukrainā, Hamburgā pirmdien forumā "Dialogs ar pilsoņiem" sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

Pasaule ASV piešķir Ukrainai militāro palīdzību 375 miljonu dolāru apmērā

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien paziņojis par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai 375 miljonu dolāru apmērā, kas cita starpā ietver augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas (HIMARS), kasešu bumbas un vieglos taktiskos spēkratus.

Pasaule Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» šogad uzņems 50 Ukrainas karavīrus

Rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" šogad uzņems 50 karā cietušos Ukrainas karavīrus, informē Veselības ministrija.

Pasaule NATO nespēj vienoties par plānu ilgtermiņa atbalstam Ukrainai - DPA

NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam nav izdevies pierunāt sabiedrotos apsolīt finansiāli atbalstīt Ukrainu daudzus gadus uz priekšu, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.