Par bezvēsts pazudušiem Ukrainā tiek uzskatīti 26 000 cilvēku

Pasaule
LETA 21:00, 05.10.2023 0

Ukrainā par īpašos apstākļos bezvēsts pazudušiem tiek uzskatīti 11 000 civiliedzīvotāju un 15 000 karavīru, ceturtdien teletilta ēterā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Leonīds Timčenko.

 
Foto: Facebook

"Šobrīd kā bezvēsts pazudušie īpašos apstākļos tiek meklēti vairāk nekā 26 tūkstoši cilvēku. No tiem 11 000 ir civiliedzīvotāji, aptuveni 15 000 ir militārpersonas," viņš sacīja.

Timčenko norādīja, ka informācija par katru pazudušo personu tiek ievadīta pazudušo personu reģistrā.

"Mēs sadarbojamies ar Ukrainas Nacionālo policiju, ar Galveno izlūkošanas pārvaldi, kas nodarbojas ar meklēšanas koordināciju," viņš piebilda.

Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks precizēja, ka līdz šim aptuveni 9000 ģimeņu ir saņēmušas izrakstus no Vienotā īpašos apstākļos pazudušo personu reģistra.

Viņš apliecināja, ka ar pazudušo personu meklēšanu nodarbojas Ukrainas armijas ģenerālštābs, bet Iekšlietu ministrijas speciālisti ir pašlaik Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītajā koordinācijas štābā, bet visiem iesaistītajiem esot atšķirīgas funkcijas.

Ukrainas valdība no Reintegrācijas ministrijas funkcijas saistībā ar pazudušajām personām ir nodevusi Iekšlietu ministrijai, Aizsardzības ministrijai un Kara gūstekņu koordinācijas štābam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Kremļa manipulācijas ar informāciju mazina krievu nogurumu no kara

Ukrainas spēku operācija Kurskas apgabalā ir satrauksi krievus, taču Kremļa informācijas operācijas mazina nogurumu no kara un ļauj Krievijai izvēlēties ilgstoša novājināšanas kara stratēģiju, secinājusi ASV domnīca "Kara studiju institūts" (ISW).

Pasaule Krievija ziņo par 158 ukraiņu dronu notriekšanu

Krievija svētdien paziņojusi, ka tai naktī izdevies notriekt 158 ukraiņu dronus virs 15 apgabaliem, tai skaitā divus virs Maskavas un deviņus virs Maskavas apgabala.

Pasaule Ukraina iesniegusi ASV sarakstu ar ATACMS mērķiem Krievijā

Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs intervijā telekanālam CNN apstiprināja, ka piektdien Vašingtonā augstām ASV amatpersonām nodevis sarakstu ar mērķiem Krievijas teritorijā, kam Kijiva vēlas veikt triecienus ar ASV tāla darbības rādiusa raķetēm ATACMS.

Pasaule Ukraiņi notriekuši krievu pikējošo bumbvedēju Su-25

Ukrainas zenītartilēristi virs Doneckas apgabala Kramatorskas virzienā notriekuši krievu pikējošo bumbvedēju Su-25, kas mēģinājis apšaudīt ukraiņu pozīcijas, ziņo Ukrainas armijas operatīvi stratēģiskais grupējums "Horticja".