Turcija par saistību ar Kurdistānas Strādnieku partiju aizturējusi 67 cilvēkus

Pasaule
LETA 02:06, 04.10.2023 0

Turcijas policija aizdomās par saistību ar Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), kas nule uzņēmusies atbildību par uzbrukumu Ankarā Iekšlietu ministrijai, aizturējusi vismaz 67 cilvēkus.

 

Policija veikusi reidus 16 provincēs un aizturējusi 55 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās, ka viņi ir daļa no PKK "izlūkošanas struktūras", pavēstīja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.

Vēl citā operācijā piecās provincēs aizturēti vismaz 12 cilvēki, kas tiek turēti aizdomās, ka viņi ir PKK biedri, piebilda ministrs.

Vai aizturētie ir saistīti ar svētdien Ankarā notikušo uzbrukumu, Jerlikaja neminēja.

Jau ziņots, ka pie Turcijas Iekšlietu ministrijas ēkas valsts galvaspilsētā Ankarā svētdienas rītā uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, bet otru uzbrucēju nogalināja policija.

Apšaudē viegli ievainoti divi policisti.

Par uzbrukumu atbildību uzņēmās PKK.

Turcijas bruņotie spēki jau svētdien veica uzlidojumus vairākām vietām Irākas Kurdistānā, kas atbilstoši Ankaras skaidrojumam esot ar PKK saistīti mērķi.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvības. Līdzīgi Turcijai, gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) PKK uzskata par teroristisku organizāciju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Lasiet arī

Pasaule Turcijā aizdomās par sadarbību ar Mossad aizturēti septiņi cilvēki

Aizdomās par informācijas pārdošanu Izraēlas izlūkdienestam "Mossad" Turcijas varasiestādes otrdien aizturējušas septiņus aizdomās turamos, arī bijušo policijas priekšnieku, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Pasaule Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas vēlēšanām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pasaule Turcijas policija izbeidz ķīlnieku krīzi «Procter & Gamble» rūpnīcā

Turcijas policija ceturtdien izbeidza ķīlnieku krīzi ASV uzņēmuma "Procter & Gamble" (P&G) rūpnīcā pie Stambulas, kuru bija sarīkojis bruņots palestīniešu atbalstītājs, paziņoja vietējā amatpersona.

Pasaule Stambulā uzbrukumā katoļu baznīcā nogalināts viens cilvēks

Svētdien Stambulā itāļu katoļu baznīcā uzbrukumā reliģiskas ceremonijas gaitā nogalināts viens cilvēks, pavēstīja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.