Panākta vienošanās, kas varētu izbeigt Holivudas scenāristu streiku

Pasaule
LETA 16:17, 25.09.2023 0

Sarunās ar kinostudiju vadību svētdienas vakarā panākta provizoriska vienošanās, kas varētu izbeigt gandrīz piecus mēnešus ilgušo Holivudas scenāristu streiku, paziņoja ASV Scenāristu ģilde (WGA).

 

Tā norādīja, ka vienošanās paredz nozīmīgus ieguvumus un aizsardzību scenāriju autoriem, taču vienošanās vēl būs jāapstiprina WGA biedriem.

Šis ir ilgākais streiks Holivudas filmu nozarē pēdējo desmitgažu laikā, un tas ir apturējis lielāko daļu kino un televīzijas filmu ražošanas.

Kopš jūlija streiko arī Holivudas aktieri, ar kuriem notiek atsevišķas sarunas.

Scenāristu streiks, kas sākās 2. maijā, Kalifornijas ekonomikai radījis miljardiem dolāru zaudējumus. Streikotāji pieprasa samaksas palielināšanu un aizsardzību pret mākslīgā intelekta izmantošanu.

Lai scenāristi varētu atsākt darbu, WGA jāvienojas par trīs gadu līgumu ar Kino un televīzijas producentu aliansi.

WGA paziņojumā par provizorisko vienošanos teikts, ka vēl jāprecizē detaļas un ka streiks turpinās, taču tiek pārtraukti streikotāju piketi pie "Disney", "Netflix" un citu studiju galvenajiem birojiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Takers Karlsons paziņo par interviju ar Zelenski

Skandalozais amerikāņu komentētājs Takers Karlsons ir paziņojis, ka drīz varētu tikt laista klajā viņa intervija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Pasaule NATO nespēj vienoties par plānu ilgtermiņa atbalstam Ukrainai - DPA

NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam nav izdevies pierunāt sabiedrotos apsolīt finansiāli atbalstīt Ukrainu daudzus gadus uz priekšu, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Pasaule Talibi paziņo, ka apspriež ar ASV ieslodzīto apmaiņu

Afganistānas talibu režīms un Vašingtona apspriež divu Afganistānā ieslodzīto amerikāņu iespējamo apmaiņu pret afgāņiem, kas atrodas ieslodzījumā ASV, trešdien paziņojis talibu režīma preses pārstāvis Zabihulla Mudžahids.

Pasaule Evika Siliņa tikās ar ASV Kongresa pārstāvju palātas delegāciju

ASV kongresmeņu delegāciju vada Apropriāciju komitejas vadītājs Toms Kouls, un vizītē ieradušies arī kongresmeņi Mario Diazs-Balarts (Mario Diaz-Balart), Čaks Fleišmans (Chuck Fleischmann), Čaks Edvardss (Chuck Edwards) un Džeiks Elzijs (Jake Ellzey). Apropriācijas komitejai ir būtiska loma lēmumos par ASV budžetu, tajā skaitā par atbalstu Baltijas valstīm un Ukrainai.

Lasiet arī

Kultūra Muzeju naktī runās par latviešu kino leģendu Adu Neretnieci (+VIDEO)

"Kinorežisors - tā ir nolādēti grūta profesija, īpaši sievietei".

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Raidījums: Apdraudēta ārvalstu kino uzņemšana Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) vēlme mainīt nosacījumus ārvalstu kino uzņemšanas atbalsta sistēmai Latvijā apdraud jau uzsāktus projektus un var novest līdz sistēmas sabrukumam, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kultūra Pirmizrādi Latvijā piedzīvos režisora Sīmaņa filma «Marijas klusums»

Kinoteātros visā Latvijā no ceturtdienas sāks demonstrēt jauno filmu studijā "Mistrus Media" veidoto režisora Dāvja Sīmaņa filmu "Marijas klusums", kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja 74.Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā un saņēmusi Ekumēniskās žūrijas balvu, aģentūru LETA informēja producents Gints Grūbe.