Siliņa Šmihaļam apliecina Latvijas atbalstu Ukrainai ceļā uz dalību ES un NATO

Pasaule
LETA 21:56, 20.09.2023 0

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien video sarunā ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas iebrukumu, kā arī tās ceļā uz dalību Eiropas Savienībā (ES) un NATO, pavēstīja Siliņas preses sekretārs Aleksis Zoldners.

 
Foto: LETA

Ukrainas premjerministrs apsveica Ministru prezidenti ar stāšanos amatā un pateicās par Latvijas līdzšinējo atbalstu Ukrainai. Savukārt Siliņa uzsvēra, ka "Latvija turpinās tikpat stingri atbalstīt Ukrainu līdz tās uzvarai un arī pēc tās". Viņa norādīja, ka Latvijas valdība un visa sabiedrība ir un būs Ukrainas pusē, turpinot sniegt tai visu nepieciešamo atbalstu, tostarp militāro, humāno un cita veida palīdzību.

Pārrunājot Ukrainas reformu progresu un integrāciju ES, Siliņa pauda atzinību, ka Ukraina, par spīti Krievijas iebrukumam, ir veikusi nozīmīgas reformas un aicināja tās turpināt. Tāpat Latvija stingri iestājas par Ukrainas pievienošanās ES sarunu atvēršanu jau šogad, un ministru prezidente apliecināja atbalstu arī Ukrainas dalībai NATO.

Tāpat Siliņa uzsvēra, ka jāturpina centieni panākt visaptverošu atbildību par starptautiskajiem noziegumiem, ko Krievija pastrādājusi pret Ukrainu.

"Latvija turpina iestāties par starptautiska īpašā tribunāla izveidi, lai panāktu Krievijas līderu saukšanu pie atbildības par agresijas noziegumu pret Ukrainu," sacīja Latvijas politiķe.

Sarunā Siliņa un Šmihaļs pārrunāja arī Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības, tostarp ekonomisko sadarbību un Latvijas ieguldījumu Ukrainas rekonstrukcijā. Ministru prezidente teica, ka Latvija fokusēties uz Čerņihivas apgabala rekonstrukciju, Latvijas valsts uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām īstenojot Ukrainas iedzīvotajiem nepieciešamos projektus.

Šī bija abu premjerministru iepazīšanās tikšanās pēc Latvijas jaunās valdības apstiprināšanas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Sabiedrība Premjeres slimības dēļ valdības sēdi vadīs tieslietu ministre

Valdības sēdi otrdien vadīs tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) , informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Sabiedrība Ministru prezidente dosies ikgadējā atvaļinājumā

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien dosies ikgadējā atvaļinājumā, liecina premjeres darba kārtība.

Sabiedrība Premjere: Valsts pārvalde var rast iespēju samazināt administratīvos resursus

Valsts pārvalde var atrast iespēju samazināt administratīvos resursus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" tādu pārliecību pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.