Nigēras hunta slēdz gaisa telpu

Pasaule
LETA 08:33, 07.08.2023 0

Varu Nigērā sagrābusī hunta svētdien paziņoja, ka slēdz valsts gaisa telpu, brīdinot, ka uz mēģinājumiem to pārkāpt būs "enerģiska un tūlītēja reakcija".

 
Foto: Youtube

"Ņemot vērā intervences draudus, kas kļūst skaidrāki līdz ar kaimiņvalstu gatavošanos, Nigēras gaisa telpa no svētdienas tiek slēgta visiem lidaparātiem līdz tālākiem rīkojumiem," teikts pučistu paziņojumā.

Rietumāfrikas valstu bloks ECOWAS 30.jūlijā pieprasīja, lai hunta nedēļas laikā nodot varu atpakaļ demokrātiski ievēlētajam prezidentam Mohamedam Bazumam.

Hunta ar paziņojumu par gaisa telpas slēgšanu nāca klajā, tuvojoties ECOWAS termiņa beigām.

Bazums tika gāzts 26.jūlijā, kad prezidenta pilī viņu apcietināja paša apsardzes karavīri.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Plūdos Nigērā gājuši bojā 339 cilvēki

Lietusgāžu izraisīti plūdi un zemes noslīdeņi Nigērā kopš jūnija ir prasījuši 339 cilvēku dzīvības, un to dēļ 1,1 miljons cilvēku ir atstājuši savas mājas, otrdien ziņoja valsts mediji, atjauninot upuru skaitu.

Pasaule Brazīlijā atcelts platformas «X» aizliegums

Brazīlijas Augstākā tiesa otrdien paziņoja, ka atceļ sociālo mediju platformas "X" aizliegumu, kas vairāk nekā mēnesi bija spēkā saistībā ar "X" īpašnieka Īlona Maska un šīs tiesas tiesneša Alešandri di Moraisa strīdu par dezinformāciju.

Pasaule Grāmata: Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Putinu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, teikts žurnālista Boba Vudvarda drīzumā gaidāmajā grāmatā "War" ("Karš").

Pasaule Krievijas opozīcijas aktīviste tiesā pārgriež vēnas

Krasnojarskas tiesā Krievijas opozīcijas aktīviste Olga Suvorova otrdien pārgriezusi rokas vēnas, protestējot pret tiesas spriedumu, pavēstījusi sieviešu tiesību kustība "Mjagkaja sila" (Maigais spēks).

Lasiet arī