«Asambleja atzina Krieviju par terorismu sponsorējošu valsti»

Pasaule
VS.LV 15:55, 13.07.2023 0

Rihards Kols informē par Latvijas deputātu panākumiem EDSO Parlamentārā asamblejā.

 

"Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārā asambleja pēc Latvijas delegācijas iniciatīvas sesijas noslēguma deklarācijā ir iekļāvusi ģeopolitiski nozīmīgus punktus, atzīstot Krieviju par terorismu sponsorējošu valsti", uzsver Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas (EDSO PA) Latvijas delegācijas vadītājs Rihards Kols.

"Vankūveras deklarācijā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārā asambleja atzīst algotņu grupējumu "Vagner" par teroristisku organizāciju, un, pamatojoties uz paša Krievijas prezidenta publiskajiem paziņojumiem par "Vagner" finansēšanu, deklarācijā ir iekļauts arī pants, kurā Krievija tiek definēta kā terorismu sponsorējoša valsts," norāda R.Kols.

Deklarācijā asi nosodīts Krievijas agresijas karš Ukrainā, kā arī pausts stingrs mudinājums EDSO dalībvalstīm izmantot sev pieejamos risinājumus un mehānismus, lai sauktu Krieviju pie atbildības par tās kara noziegumiem un genocīdu pret Ukrainas tautu, kā arī atbalstīt īpaša starptautiska tribunāla izveidi, teic R.Kols.

EDSO PA 30.gadskārtējā sesija notika Vankūverā, Kanādā. Latvijas delegāciju tajā pārstāvēja EDSO PA Latvijas delegācijas vadītājs R.Kols un pastāvīgie pārstāvji Ingrīda Circene un Lauris Lizbovskis.

EDSO PA ir Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas parlamentārā dimensija, kuras galvenais uzdevums ir veicināt starpparlamentu dialogu, lai sekmētu organizācijas mērķu par visaptverošu drošību sasniegšanu. Organizācijā ietilpst 57 dalībvalstis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Putins cenšas radīt nosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ievērojami aktivizējis senos Kremļa informācijas jomas centienus radīt priekšnosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Sabiedrība Politiskais stratēģis Jurģis Liepnieks brīdina par Ukrainas kara krīzi (+VIDEO)

"Latvijai šis viss kā minimums dod laiku", - sagaida eksperts.

Sabiedrība LPV frakcijas vadītājs: «Latvija ir bijusī daļa no Padomju Savienības» (+VIDEO)

Ja grozījumi tiks pieņemti, tad Krievijas pilsoņi, kuri vairākumā nobalsoja par Putinu, varēs brīvi dzīvot ES un NATO valstī vēl 2 gadus

Sabiedrība Tviteris: «Autobusi maršrutos uz Maskavu un Sanktpēterburgu kursē katru dienu»

Latvijas Ārlietu ministrija uz pilsoņu jautājumiem atbild ar robota palīdzību.