Krievija apdraud arī Vācijas drošību!

Pasaule
VS.LV 17:48, 14.06.2023 0

Kanclers Šolcs prezentē savas valsts pirmo visaptverošu drošības stratēģiju.

 

«Vācijas valdība trešdien, 14.jūnijā, iepazīstināja ar valsts vēsturē pirmo nacionālās drošības stratēģiju. Vācijai arī iepriekš ir bijuši oficiāli dokumenti, kuros ir izklāstīta valsts drošības politika, taču visaptveroša stratēģija, kas iziet ārpus tradicionāla iekšējās un ārējās drošības ietvara, Vācijai līdz šim nebija. Stratēģijā atzīts, ka Krievija pašlaik ir nozīmīgākais drauds mieram un drošībai Eiroatlantiskajā telpā”, - ziņo Latvijas radio.

Dokumentā ir uzsvērts, ka "Krievija pašlaik ir nozīmīgākais drauds mieram un drošībai Eiroatlantiskajā telpā", un ka Krievija aktīvi cenšas destabilizēt demokrātiju Eiropā un vājināt Eiropas Savienību un NATO.

Savukārt Ķīna ir raksturota kā "partnere, konkurente un sistēmiska sāncense", kas ne reizi vien ir rīkojusies pret Vācijas interesēm, mēģinot pārveidot esošo noteikumos balstīto starptautisko kārtību. Taču dokumentā ir secināts, ka bez sadarbības ar Ķīnu nebūs iespējams risināt daudzus globālus izaicinājumus.

Runājot par pašu stratēģiju, kanclers, raksta Vācijas laikraksts Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), pasvītroja:”Mērkis ir skaidrs – aizsargāt pilsoņu drošību un dot savu ieguldījumu Eiropas drošībā”.

“Vācijas drošības politikas primārais uzdevums ir nodrošināt, lai mēs turpinātu dzīvot mierā, brīvībā un drošībā mūsu valstī pašā Eiropas sirdī”, - FAZ citē dokumentu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Lasiet arī

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā Vācijā aizturēts EP deputāta palīgs

Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā aizturēts Eiropas Parlamenta (AP) deputāta no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) palīgs, otrdien pavēstīja Vācijas federālā prokuratūra.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.