Sērīgs notikums Indijā. Vilcienu sadursmē miruši vismaz 50 cilvēki

Pasaule
LETA 22:45, 02.06.2023 0

Vilcienu sadursmē Indijas Odišas štatā gājuši bojā vismaz 50 cilvēki un simtiem ievainoti, piektdien ziņoja vietējie mediji un amatpersonas.

 

Sadursmē iesaistīti divi pasažieru vilcieni.

Aptuveni 400 cilvēki ir hospitalizēti, ziņoja amatpersonas.

Negadījumā vietā strādā gandrīz 500 policistu un glābēju ar 75 ātrās palīdzības mašīnām un autobusiem, atklāja viena no Odišas štata amatpersonām.

Glābēji cenšas atbrīvot aptuveni 200 cilvēkus, kas, domājams, iesprostoti avarējušajos vilcienu vagonos.

Dzelzceļa ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka no sliedēm noskrēja desmit no 12 vilciena vagoniem, un atlūzas no dažiem sadragātajiem vagoniem nokrita uz blakus esošajām sliedēm. Tām uztriecās virsū otrs pasažieru vilciens.

Neraugoties uz valdības centieniem uzlabot dzelzceļa drošību, Indijā katru gadu notiek vairāki simti negadījumu.

1995.gada augustā divi vilcieni sadūrās netālu no Deli, kā rezultātā gāja bojā 358 cilvēki. Tā bija lielākā vilcienu avārija Indijas vēsturē.

Lielākajā daļā vilcienu avāriju vainojamas cilvēku kļūdas vai novecojušas iekārtas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.