Zviedrija grib sekot Dānijas piemēram stingras migrācijas politikas jomā

Pasaule
LETA 06:35, 26.04.2023 0

Zviedrija grib sekot Dānijas piemēram stingras migrācijas politikas jomā, otrdien Dānijas apmeklējuma laikā paziņoja Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons.

 
Foto: pixabay

Viņš atzina, ka Dānija šai ziņā apsteidz Zviedriju par 10 līdz 15 gadiem.

Dānijas premjerministre Mete Frederiksena un viņas Sociāldemokrātiskā partija jau gadiem ilgi atbalsta stingru imigrācijas politiku. Frederiksena kopīgā preses konferencē ar Kristersonu sacīja, ka ir apmierināta ar to, ka Dānija pēc stingras migrācijas politikas 20 gadiem var iedvesmot citas valstis.

Vizītes laikā abi valdību vadītāji apmainījās ar viedokļiem par to, kā nosūtīt atpakaļ noraidītus patvēruma meklētājus un apkarot noziedzību.

Saskaņā ar oficiāliem datiem pērn Zviedrijā patvērumu pieprasīja 18,7 tūkstoši cilvēku, bet Dānijā - 4,6 tūkstoši, vēstīja Dānijas ziņu aģentūra "Ritzau".

Zviedrijas konservatīvās Moderātu partijas līderis Ulfs Kristersons pērn oktobrī kļuva par premjerministru. Viņa vadītajā valdībā ir moderāti, kristīgie demokrāti un liberāļi, bet tā paļaujas uz galēji labējās partijas Zviedrijas Demokrāti parlamentāro atbalstu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Orbāns apliecina Stoltenbergam atbalstu Zviedrijas dalībai NATO

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns trešdien paziņoja, ka telefonsarunā ar NATO vadītāju Jensu Stoltenbergu atkārtoti apliecinājis savu atbalstu Zviedrijas dalībai aliansē.

Pasaule Turcijas parlaments atbalsta Zviedrijas uzņemšanu NATO

Turcijas parlaments otrdien ar lielu balsu vairākumu atbalstījis Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Sabiedrība Zviedrija plāno nosūtīt uz Latviju bataljona lieluma kontingentu

Zviedrija plāno nosūtīt uz Latviju bataljona lieluma kontingentu NATO kaujas grupu sabiedroto spēku sastāvā, atsaucoties uz Zviedrijas premjera Ulfa Kristersona pausto, tviterī paziņojis Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Ekonomika Zviedrijas tiesa noraida «Tesla» prasību pret streikojošajiem pasta darbiniekiem

Zviedrijas tiesa ceturtdien noraidīja "Tesla" prasību uz laiku likt pastam, kura darbinieki valstī pievienojušies pret ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumu vērstajam streikam, tam piegādāt numura zīmes.