Kuleba: Runāt ar Putinu ir bezjēdzīgi

Pasaule
LETA 08:50, 23.03.2023 0

Ukraina jau labu laiku pirms Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) lēmuma par Krievijas prezidenta Vladimira Putina aresta ordera izdošanu zināja, ka runāt ar viņu ir bezjēdzīgi, intervijā tīmekļa izdevumam "Politico" sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

 
Foto: twitter

"Mēs labu laiku pirms SKT aresta ordera zinājām, ka runāt ar Putinu ir bezjēdzīgi. Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome pērn 30.septembrī pieņēma rezolūciju, kurā paziņoja, ka jebkādas sarunas ar Vladimiru Putinu nav iespējamas, reaģējot uz Krievijas mēģinājumu anektēt Ukrainas teritorijas," pavēstīja ministrs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Ukraina pašu miera sarunu ideju nenoraida.

Ukraina ir īstenojusi vairākus centienus panākt mierīgu noregulējumu kopš Volodimira Zelenska ievēlēšanas prezidenta amatā 2019.gadā un līdz Krievijas pilna mēroga iebrukumam piedalījusies 88 sarunu raundos ar Francijas un Vācijas starpniecību, norādīja Kuleba.

Ukraina centusies rast saskares punktus arī pēc 2022.gada 24.februāra, bet bez sekmēm, viņš atzina.

"Tā vietā Krievija pastiprināja savus cietsirdīgos uzbrukumus un paziņoja par jaunu Ukrainas teritoriju aneksijas plāniem. Prezidents Zelenskis skaidri apliecināja - ja Putins turpinās šos aneksijas plānus, runāt ar viņu nebūs iespējams," sacīja ministrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.