Francijas pilsoņi nepadodas! Turpina aktīvi protestēt pret pensiju reformu

Pasaule
LETA 13:11, 18.03.2023 0

Parīzē un citās Francijas pilsētās piektdien turpinājās masu protesti pret prezidenta Emanuela Makrona virzīto pensiju reformu, kuru valdība nolēmusi īstenot bez apstiprināšanas parlamenta apakšpalātā..

 

Protestu dalībnieki bloķēja ceļus, un nākamnedēļ ir plānotas jaunas protesta akcijas.

Piektdienas vakarā Parīzē izcēlās nekārtības Konkordijas laukumā, kur policija lietoja ūdens lielgabalu un asaru gāzi pret apmēram 4000 protestētājiem.

Francijas telekanāls BFMTV ziņoja, ka šo protestu laikā aizturēts 61 cilvēks. "Franceinfo", atsaucoties uz avotiem policijā, ziņoja, ka pieci policisti tika ievainoti.

Ceturtdien Konkordijas laukumā Parīzē bija sapulcējušies ap 6000 protestētāju, un Parīzes policija paziņoja, ka ceturtdien tika aizturēti 217 cilvēki.

Piektdienas rītā Parīzes centrā uz laiku tika bloķēta pasažieru satiksme pēc arodbiedrības CGT aicinājuma. Citās Francijas lielpilsētās, tostarp Rennā un Brestā, protestētāji neilgi bloķēja ielas un apvedceļus.

Protestējoši jaunieši daļēja bloķēja skolas un universitātes, tostarp Klermonferānas un Lilles pilsētās.

Dažas naftas pārstrādes rūpnīcas paziņoja par streiku atsākšanu vai to paplašināšanu, tomēr benzīna piegāde uzpildes stacijām vēl nav tikusi pārtraukta.

Parīzē policija aicināja streikojošos atkritumu savācējus sākt apmēram 9000 tonnu atkritumu aizvākšanu, kas uzkrājušies pilsētas ielās.

Francijas sabiedriskā transporta un dzelzceļa sistēmā traucējumi lielākoties bija kontrolējami, tomēr Tulonas pilsētā demonstranti okupēja dzelzceļa sliedes un apturēja vilcienu satiksmi, ziņoja BFMTV.

Francijas arodbiedrības ir aicinājušas nākamo ceturtdien sarīkot jaunu streiku un protestu dienu valsts mērogā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.