Krievija pārtrauc naftas piegādi Polijai pa cauruļvadu Družba

Pasaule
LETA 08:58, 26.02.2023 0

Polijas enerģētikas uzņēmums "PKN Orlen" sestdien paziņojis, ka vairs nesaņem Krievijas naftu pa cauruļvadu "Družba", kas saskaņā ar pēdējo līgumu nodrošināja 10% no "PKN Orlen" patēriņa.

 

"Krievijas puse apturējusi piegādes pa cauruļvadu "Družba"," aģentūru AFP informējis Polijas uzņēmums.

"PKN Orlen" uzsvēris, ka tas neietekmēs poļu klientus un ka naftas piegādes tagad tiks nodrošinātas pa jūru.

Polija ievēro ES sankcijas un tiek ar tām galā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Lasiet arī

Ekonomika Aizdomās par Krievijas naftas sankciju pārkāpšanu ASV pārbauda 100 kuģus

SV Finanšu ministrija nosūtījusi informācijas pieprasījumus kuģniecībām par 100 kuģiem, kas tiek turēti aizdomās par naftas tirdzniecības jomā Krievijai noteikto sankciju pārkāpšanu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotiem valdībā.

Ekonomika ASV mīkstina sankcijas Venecuēlas naftas un gāzes sektoram

Ņemot vērā Venecuēlas valdības un opozīcijas panākto vienošanos par vēlēšanu rīkošanu nākamgad, ASV samazinās dažas Venecuēlas naftas un gāzes sektoram noteiktās sankcijas, pavēstīja ASV Finanšu ministrija.

Ekonomika Naftas cenas pieaug līdz gada augstākajam līmenim

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās dažādos virzienos, savukārt naftas cenas pieauga līdz augstākajam līmenim vairāk nekā viena gada laikā. ASV dolāra vērtība turpināja kāpt.

Ekonomika Naftas cenas tuvojas 100 ASV dolāriem par barelu - pieaug bažas

Akciju cenas pirmdien nedaudz pieauga Volstrītā, bet kritās Eiropas biržās, tirgus dalībniekiem gaidot šonedēļ paredzamos ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) un Anglijas Bankas lēmumus par procentlikmēm.