Franču zemkopji ar traktoriem ierodas Parīzē

Pasaule
VS.LV 13:11, 08.02.2023 0

Trešdienas rītā Parīzē ar traktoriem ieradušies vairāki simti fermeru, lai protestētu pret pesticīdu lietošanas ierobežojumiem un citiem ar vides aizsardzību saistītiem noteikumiem, kas apdraud lauksaimniecības ražošanu.

 

Protesta akcija sarīkota pēc janvārī pieņemtā Eiropas Savienības (ES) Tiesas lēmuma, ar kuru Francijai uzdots pārtraukt līdzšinējo politiku, kas cukurbiešu ražotājiem ļāva izmantot bloka teritorijā aizliegtu insekticīdu.

Tas izsaucis bažas par turpmāku cukurbiešu audzēšanas platību samazināšanos un cukurfabriku slēgšanu.

"Šie pastāvīgie aizliegumi un valdības rīcības trūkums, lai atbalstītu daudzas kultūras (ķiršus, ābolus, cigoriņus, kartupeļu cieti utt.), lauksaimniecības ražošanu nolemj bojāejai," teikts Francijas lielākās lauksaimnieku savienības FNSEA, cukurbiešu audzētāju savienības CGB un jauno fermeru organizācijas JA kopīgajā paziņojumā.

Fermeri brīdina, ka lauksaimniecības ražojumu imports no valstīm, kuras nav pakļautas tādiem pesticīdu lietošanas ierobežojumiem, apdraud francūžu darbavietas.

Protesta akcijas rīkotāji sagaida, ka demonstrācijā piedalīsies aptuveni 500 traktori un 2000 Parīzes apkārtnes fermeru.

Plānots, ka traktori, kurus rotā tādi lozungi kā "Makrons likvidē lauksaimniecību" un "Glāb savu fermeri!", pulcēsies pie Invalīdu nama netālu no Lauksaimniecības ministrijas.

Tikmēr fermeru pārstāvji tiksies ar lauksaimniecības ministru Marku Feno.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Pasaule Bijušais Berluskoni līdzgaitnieks: Putins medību laikā izgrieza stirnas sirdi

Krievijas diktators Vladimirs Putins medībās nogalinājis divas stirnas, personīgi ar nazi izgriezis mirušā dzīvnieka sirdi un piedāvājis to apēst ilggadējam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" pavēstīja bijušais Itālijas Senāta loceklis Fabricio Čičito.

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Lasiet arī

Pasaule Francija paaugstina terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam

Pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē Francija paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam, svētdien paziņojis Francijas premjerministrs Gabriels Atāls.

Pasaule Francijā interneta gigantam «Google» noteica 250 miljonu eiro naudassodu

Francijas konkurences regulators trešdien interneta gigantam "Google" noteica 250 miljonu eiro naudassodu par nespēju ievērot nosacījumus attiecībā uz samaksu mediju uzņēmumiem par to satura izmantošanu.

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.