Zemestrīcē Turcijā un Sīrijā 321 bojāgājušais; sagrautas daudzas ēkas

Pasaule
LETA 06:44, 06.02.2023 0

Spēcīga zemestrīce pirmdien sagrāvusi daudzas ēkas Turcijas dienvidaustrumos un Sīrijā, un gājis bojā vismaz 321 cilvēks, bet vairāk nekā tūkstotis ievainoti, paziņojušas amatpersonas.

 
Foto: twitter

Pēc ASV Ģeoloģijas dienesta datiem, zemestrīce, kuras stiprums bijis 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas, notikusi plkst. 4.17 pēc vietējā laika (3.17 pēc Latvijas laika), tās hipocentrs atradies 17,9 kilometru dziļumā, bet epicentrs bijis 33 kilometrus uz ziemeļiem no Turcijas pilsētas Gaziantepas. 15 minūtes vēlāk sekojis 6,7 magnitūdas stiprs pēcgrūdiens, bet pēc tam bijuši vēl apmēram 20 pēcgrūdieni. Pēc Turcijas seismologu datiem, pirmā grūdiena stiprums bijis 7,4 magnitūdas.

Sagruvušas daudzas ēkas Turcijas dienvidaustrumos un Sīrijā.

Turcijā gājuši bojā vismaz 76 un ievainoti 440 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Bojāgājušie ir Adijamanas, Dijarbakiras, Kahramanmarašas, Malatjas, Osmanijes un Šanliurfas provincēs.

Sīrijā zaudējuši dzīvību vismaz 245 un ievainoti 639 cilvēki, vēsta vietējie mediji.

Upuri ir Alepo, Hamas, Latakijas un Tartusas provincēs, kā arī nemiernieku kontrolētajās teritorijās.

Tā kā zemestrīce notika naktī, kad cilvēki atradās mājās un bija aizmiguši, gaidāms, ka bojāgājušo skaits varētu būt vēl lielāks.

Zemestrīce bija jūtama arī Libānā un Kiprā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Pasaule Turcijā aizdomās par sadarbību ar Mossad aizturēti septiņi cilvēki

Aizdomās par informācijas pārdošanu Izraēlas izlūkdienestam "Mossad" Turcijas varasiestādes otrdien aizturējušas septiņus aizdomās turamos, arī bijušo policijas priekšnieku, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Pasaule Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas vēlēšanām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pasaule Turcijas policija izbeidz ķīlnieku krīzi «Procter & Gamble» rūpnīcā

Turcijas policija ceturtdien izbeidza ķīlnieku krīzi ASV uzņēmuma "Procter & Gamble" (P&G) rūpnīcā pie Stambulas, kuru bija sarīkojis bruņots palestīniešu atbalstītājs, paziņoja vietējā amatpersona.

Pasaule Stambulā uzbrukumā katoļu baznīcā nogalināts viens cilvēks

Svētdien Stambulā itāļu katoļu baznīcā uzbrukumā reliģiskas ceremonijas gaitā nogalināts viens cilvēks, pavēstīja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.