Nav informācijas par zemestrīcē cietušajiem Latvijas valstspiederīgajiem

Pasaule
VS.LV 11:22, 06.02.2023 0

Patlaban vēstniecības Turcijā rīcībā nav informācijas par Latvijas valstspiederīgajiem, kas būtu cietuši zemestrīcē Turcijas dienvidaustrumos, vai kuriem būtu nepieciešama konsulārā palīdzība, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

 

Viņa akcentē, ka reģions, kurā notika zemestrīce, nepieder pie Turcijas plašāk apmeklētajām tūrisma atpūtas vietām, turklāt tajā pašlaik nav aktīvo tūrisma apmeklējumu sezona, tādēļ iespējamība, ka tajā būtu uzturējušies ceļotāji no Latvijas, ir ļoti maza.

Eglīte skaidro, ka šajā reģionā pastāvīgi dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie ir cieši iesaistīti sabiedrības sociālajās struktūrās un primāri saņem atbalstu no vietējām iestādēm. Arī viņi līdz šim nav vērsušies vēstniecībā pēc palīdzības.

ĀM preses sekretāre ministrijas vārdā aicina visus Latvijas valstspiederīgos, kuri atrodas reģionā, precīzi sekot vietējo varas iestāžu sniegtajiem norādījumiem, lai novērstu tālāku negadījumu risku. Tāpat ĀM lūdz iespēju robežās sazināties ar saviem tuviniekiem un informēt par savu situāciju.

LETA jau rakstīja, ka spēcīga zemestrīce pirmdien sagrāvusi daudzas ēkas Turcijas dienvidaustrumos un Sīrijā, un gājuši bojā vismaz 612 cilvēki, bet vairāk nekā 2000 ievainoti, paziņojušas amatpersonas.

Pēc ASV Ģeoloģijas dienesta datiem, zemestrīce, kuras stiprums bijis 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas, notikusi plkst. 4.17 pēc vietējā laika (3.17 pēc Latvijas laika), tās hipocentrs atradies 17,9 kilometru dziļumā, bet epicentrs bijis 33 kilometrus uz ziemeļiem no Turcijas pilsētas Gaziantepas. 15 minūtes vēlāk sekojis 6,7 magnitūdas stiprs pēcgrūdiens, bet pēc tam bijuši vēl apmēram 20 pēcgrūdieni. Pēc Turcijas seismologu datiem, pirmā grūdiena stiprums bijis 7,4 magnitūdas.

Sagruvušas daudzas ēkas Turcijas dienvidaustrumos un Sīrijā. Turcijā gājuši bojā vismaz 284 un ievainoti vairāk nekā 2000 cilvēki, paziņojušas amatpersonas. Bojāgājušie ir Adijamanas, Dijarbakiras, Kahramanmarašas, Malatjas, Osmanijes un Šanliurfas provincēs.

Sīrijā zaudējuši dzīvību vismaz 328 un ievainoti 639 cilvēki, vēsta vietējie mediji, atsaucoties uz amatpersonām. Upuri ir Alepo, Hamas, Latakijas un Tartusas provincēs, kā arī nemiernieku kontrolētajās teritorijās.

Tā kā zemestrīce notika naktī, kad cilvēki atradās mājās un bija aizmiguši, gaidāms, ka bojāgājušo skaits varētu būt vēl lielāks. Zemestrīce bija jūtama arī Libānā un Kiprā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Pasaule Turcijā aizdomās par sadarbību ar Mossad aizturēti septiņi cilvēki

Aizdomās par informācijas pārdošanu Izraēlas izlūkdienestam "Mossad" Turcijas varasiestādes otrdien aizturējušas septiņus aizdomās turamos, arī bijušo policijas priekšnieku, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Pasaule Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas vēlēšanām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pasaule Turcijas policija izbeidz ķīlnieku krīzi «Procter & Gamble» rūpnīcā

Turcijas policija ceturtdien izbeidza ķīlnieku krīzi ASV uzņēmuma "Procter & Gamble" (P&G) rūpnīcā pie Stambulas, kuru bija sarīkojis bruņots palestīniešu atbalstītājs, paziņoja vietējā amatpersona.

Pasaule Stambulā uzbrukumā katoļu baznīcā nogalināts viens cilvēks

Svētdien Stambulā itāļu katoļu baznīcā uzbrukumā reliģiskas ceremonijas gaitā nogalināts viens cilvēks, pavēstīja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.