Jaunākā informācija par helikoptera katastrofu Ukrainā

Pasaule
LETA 11:56, 18.01.2023 0

Ukrainas Kijivas apgabala Brovaru pilsētā trešdien nogāzies helikopters, kurā atradās Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadība, un katastrofā gājis bojā iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis un vēl 17 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

 

Helikopters, kurā bijuši deviņi cilvēki, nokritis līdzās bērnudārzam, aizķerot bērnudārza ēku. Sociālajos tīklos izplatītajos video redzams, ka katastrofas vietā izcēlies ugunsgrēks.

Dzīvību zaudējuši arī iekšlietu ministra vietnieks Jevheņijs Jeņins un ministrijas valsts sekretārs Jurijs Lubkovičs.

Trīs no bojāgājušajiem ir bērni.

Slimnīcās nogādāti 29 ievainotie, no tiem 15 bērni.

Ukrainas prezidenta birojs paziņojis, ka helikopters bijis ceļā uz vienu no "karstajiem punktiem" frontes līnijā.

Ukrainas Drošības dienests sācis izmeklēšanu, lai noskaidrotu helikoptera nogāšanās iemeslus.

"Pašlaik mēs izskatām visas iespējamās helikoptera avārijas versijas. Pirmstiesas izmeklēšana uzdota Ukrainas Drošības dienesta izmeklētājiem," sacīja Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis notikušo nosauca par "šausmīgu traģēdiju", bet Eiropadomes prezidents Šarls Mišels Monastirski nodēvējis par "lielu Eiropas Savienības draugu".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.