Krievijai atlikuši 19% augstas precizitātes stratēģisko raķešu un 78% taktisko

Pasaule
LETA 15:34, 07.01.2023 0

Krievijai ir atlikuši 19% augstas precizitātes stratēģisko raķešu un 78% taktisko raķešu salīdzinājumā ar šo raķešu skaitu, kas tai bija pirms pilna apjoma iebrukuma Ukrainā, liecina Ukrainas aizsardzības ministra Oleksija Rezņikova publicēta infografika par stāvokli šī gada 3.janvārī.

 
Foto: LETA

"Drošības formula: "Pasaules otrās [lielākās] armijas" raķešu varenība ir apgriezti proporcionāla sankciju ievērošanas stingrībai, reizinātai ar Ukrainas pretgaisa aizsardzības varenību," Rezņikovs piektdienas vakarā rakstīja tviterī.

Saskaņā ar ministra sniegto informāciju, līdz 2022.gada 24.februārim Krievijai bija 900 "Iskander" tipa ballistiskās raķetes, no kurām atlikušas 144. Tā kā Krievija turpina raķešu bruņojuma ražošanu, pērnā gada laikā tika saražotas 56 šādas raķetes.

Krievijai pirms pilna apjoma iebrukuma bija 500 jūrā bāzētās spārnotās raķetes "Kalibr", bet pēc tam tika saražotas vēl 150. No tām 3.janvārī bija palikušas tikai 59 jeb 9%.

Gaisā bāzēto raķešu H-101 un H-555 skaits bija 444, un pērnā gada laikā tika saražotas vēl 290, bet to skaits ir sarucis līdz 118. Raķešu H-22/H-32 un "Kinžal" tipa raķešu skaits ir samazinājies uz pusi - no 433 līdz 215 vienībām. Pavisam Krievijā ir palikušas 536 stratēģiskās augstas precizitātes raķetes jeb 19% no to skaita pirms tam.

Taktisko raķešu skaits tomēr vēl arvien ir diezgan iespaidīgs. Raķešu 3M-55 "Oniks", S-300 un H-29/31/35/58/59 Krievijai vēl ir palicis 7310 jeb 78%. 2022.gadā tika izlietotas 2110 šādas raķetes, bet saražotas 450.

Krievija frontē aktīvi izmanto arī Irānā ražotos bezpilota lidaparātus "Shahed". Tā ir izlietojusi 660 šādus dronus, bet vēl atlikuši 90 droni jeb 12%.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.