Ukraina uzsākusi jau vairāk nekā 42 000 krimināllietu par kara noziegumiem

Pasaule
LETA 13:26, 09.11.2022 0

Ukrainas policija kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma ir uzsākusi vairāk nekā 42 tūkstošus krimināllietu par kara noziegumiem, kurus izdarījuši krievu okupanti Ukrainas teritorijā, un identificējusi apmēram 168 tūkstošus okupantu.

 

Par to pastāstīja Ukrainas Nacionālās policijas vadītāja vietnieks Maksims Cuckiridze, kad Ukrainu apmeklēja delegācija, kuru vadīja ASV vēstniece ANO Linda Tomasa-Grīnfīlda.

Izmeklētāji fiksē kara noziegumus trijos virzienos - tie ir noziegumi, kas izdarīti pagaidām okupētajā teritorijā, mierīgo iedzīvotāju un infrastruktūras apšaudes, kā arī no okupācijas atbrīvotajās teritorijās fiksētie noziegumi.

Pašlaik turpinās izmeklēšanas darbības deokupētajās Kijivas un Harkivas apgabalu teritorijās, kā arī Hersonas un Mikolajivas apgabalu daļās.

"Laikam šajā gadījumā mēs saskaramies ar vislielāko murgu: mēs atrodam civiliedzīvotāju masu apbedījumus, starp kuriem ir cilvēki, kas īstenoja evakuāciju no šiem rajoniem. Mēs atradām 37 vietas, kur ar spēku tika turēti civilisti. Tas ir deokupētājās teritorijās vien. Mēs saprotam, ka ir vēl 27 šādas vietas okupētajās teritorijās un septiņas - Krievijas Federācijas teritorijā, kur tiek īstenotas mūsu pilsoņu spīdzināšanas," paziņoja Nacionālās policijas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes vadītājs.

Ir arī noskaidroti 6600 bojāgājuši civiliedzīvotāji, kurus Krievijas karavīri ir nošāvuši vai nomocījuši.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.