Zelenskis: Mūsu teritorijas jaunas aneksijas gadījumā, nav ko runāt ar Putinu

Pasaule
VS.LV 10:50, 28.09.2022 0

Ja Krievija mēģinās uz okupētajās Ukrainas teritorijās rīkoto pseidoreferendumu pamata tās anektēt, tas nozīmēs jebkādu sarunu izbeigšanu ar Maskavu, otrdien savā uzrunā ANO Drošības padomē paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

 

"[Aneksija -] tas ir mēģinājums nozagt citas valsts teritoriju. Tas ir mēģinājums dzēst starptautisko tiesību normas. Un tas ir ļoti cinisks mēģinājums piespiest vīriešus okupētajā Ukrainas teritorijā uz mobilizāciju Krievijas armijā, lai viņus sūtītu karot pret savu dzimteni!" uzsvēra Zelenskis.

Viņš sacīja, ka ir tikai viens ceļš, kā novērst šādas Krievijas darbības: izslēgt to no visām starptautiskajām organizācijām vai apturēt tās dalību, it īpaši atņemt Krievijai ANO Drošības padomes pastāvīgās dalībvalsts ar veto tiesībām statusu; pastiprināt sankcijas pret Maskavu visās jomās; sniegt Ukrainai visu nepieciešamo finansiālo un militāro atbalstu, kā arī juridiski saistošas drošības garantijas.

"Es gribu, lai visi to saprastu. Šo pseidoreferendumu atzīšana par normāliem no Krievijas puses, tā sauktā "Krimas scenārija" realizēšana un kārtējais Ukrainas teritorijas aneksijas mēģinājums nozīmēs to, ka ar šo Krievijas prezidentu nav par ko runāt. Aneksija ir tāds solis, kas nostāda viņu vienu pret visu cilvēci. Tieši šāds skaidrs signāls tagad ir vajadzīgs no katras pasaules valsts," rezumēja Zelenskis.

Krievija no 23. līdz 27. septembrim rīkoja tā sauktos "referendumus" par pievienošanos Krievijai tās okupētajās Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu teritorijās.

Lielbritānijas izlūkdienests apgalvo, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins, piektdien uzrunājot abas Krievijas parlamenta palātas, varētu paziņot par okupēto Ukrainas teritoriju aneksiju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs.

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Lasiet arī

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Sabiedrība Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.