Ķīnas līderis neierodas vakariņās ar Putinu un Erdoganu

Pasaule
VS.LV 15:15, 16.09.2022 0

Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpins, apmeklējot Šanhajas Sadarbības organizācijas samitu Uzbekistānā, atturējies no vakariņu apmeklēšanas, kurās piedalījās arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, vēsta “Pravda.com”.

 

Izjumā atrasts masu kaps ar vairāk nekā 440 līķiem

Ukrainas Harkivas apgabala Izjumas pilsētā pēc tās atbrīvošanas no krievu okupācijas ir atrasts masu kaps ar vairāk nekā 440 līķiem, paziņoja Harkivas apgabala policijas izmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Serhijs Bolvinovs.

“Varu teikt, ka šeit atrodas viens no vislielākajiem apbedījumiem vienā atbrīvotā pilsētā, tajā ir vairāk nekā 440 līķu,” sacīja Bolvinovs. Viņš arī pateica, ka šie līķi ir aprakti atsevišķi.

“Mēs zinām, ka daži tika nogalināti (nošauti), daži gāja bojā no artilērijas uguns, no tā sauktajām mīnu sprādzienu traumām. Daži gāja bojā aviācijas triecienos. Daudzi līķi vēl nav atpazīti, tāpēc nāves cēloņi tiks noskaidroti izmeklēšanas darbību gaitā,” sacīja Bolvinovs, atbildot uz jautājumu par to, kā gājuši bojā tur apraktie cilvēki.

Bolvinovs atzīmēja, ka visi līķi tiks ekshumēti un nosūtīti uz tiesu medicīnas ekspertīzi.

Šanhajas Sadarbības organizācijas samitu vadaĶīna un Krievija. Sji šī ir pirmā ārvalstu vizīte kopš Covid-19 pandēmijas sākuma.

Šajās vakariņās 11 valstu vadītāji, tomēr Ķīnas līderis nav redzams publicētajos fotoattēlos kopā ar Putinu un Erdoganu. Šo informāciju apstiprinājis arī kāds avots Uzbekistānas vadībā, norādot, ka Sji savu lēmumu skaidrojis ar Covid-19 piesardzības pasākumiem.

Kā zināms, samita laikā Putins uzlielījis Sji par viņa pozīciju attiecībā uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Vienlaikus Kremļa saimnieks paudis sapratni par Pekinas “jautājumiem un bažām” saistībā ar konfliktu.

Ķīna ir paudusi atbalstu Putinam, šajā konfliktā vainojot ASV un NATO, taču atturējusies no kādas konkrētas palīdzības sniegšanas Maskavai.

Putins arī uzkrītoši izrādīja atbalstu Ķīnai, bet ne Taivānai.

Kā zināms, Ķīna veica militārās mācības, faktiski ielencot salu. Tā Pekina reaģēja uz ASV Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi Taivānas apmeklējumu pagājušajā mēnesī. Taivānas valdība kategoriski noraida Ķīnas pretenzijas pār tās suverenitāti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Lasiet arī

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Ekonomika Šosezon ASV ultra luksusa klases kruīza laineris Rīgā viesosies 5 reizes (VIDEO)

Šogad būs sagaidāms lielāks skaits vācu tūristu, tostarp ģimenes ar bērniem.