Ukraina var saņemt 25-30 HIMARS un to analogus

Pasaule
LETA 18:34, 24.07.2022 0

ASV un to sabiedrotie varētu piegādāt Ukrainai 25 līdz 30 zalvju sistēmas HIMARS un to analogus, intervijā "Radio Brīvība/Radio Brīvā Eiropa" sacīja ASV Pārstāvju palātas bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs Adams Smits.

 

Viņš kopā ar vairākiem citiem kongresmeņiem apmeklēja Kijivu un sestdien tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks apstiprināja, ka sarunas bijušas par bruņojuma piegādēm, arī zalvju sistēmām.

"Mēs esam gatavi dot Ukrainai tik daudz HIMARS iekārtu, cik varam," uzsvēra Smits.

Viņš norādīja, ka 50 šādu iekāru piegāde diez vai ir iespējama, bet 25-30 skaits ir visai reāls.

Runa ir par amerikāņu iekārtām, kā arī analoģiskām MLRS sistēmām no Lielbritānijas un citām NATO valstīm.

Iepriekš Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs sacīja, ka Ukrainai aizsardzībai nepieciešamas 50 šādas iekārtas, bet uzbrukumam - 100.

Pašlaik ASV Ukrainai piegādājušas 12 HIMARS sistēmas, bet solījušas piegādāt vēl četras. Piegādātas arī vairākas MLRS sistēmas.

Izmantojot HIMARS iekārtas, pēdējo nedēļu laikā Ukrainas spēki veikuši vairākus triecienus Krievijas spēku aizmugurē. Atbilstoši ASV aplēsēm Ukraina iznīcinājusi vairāk nekā 100 augstvērtīgu Krievijas mērķu.

Krievijas teritorijā triecieni nav veikti.

Pentagons arī norādījis, ka Ukrainai tiek nodrošināta HIMARS munīcija ar darbības rādiusu līdz 80 kilometriem, nevis raķetes, kas var sasniegt mērķus 300 kilometru attālumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Lasiet arī

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.