Maskavas tiesa sāk izskatīt Navaļnija apelāciju

Pasaule
LETA 18:12, 17.05.2022 0

Maskavas tiesa otrdien sāka izskatīt Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija apelācijas sūdzību par spriedumu, ar kuru viņam lietā, kas atbilstoši Navaļnija un viņa līdzgaitnieku vērtējumam bijusi politiski motivēta, piespriests deviņu gadu cietumsods.

 

Jau neilgi pēc sēdes sākuma tiesa lēma, ka lietas izskatīšana pēc Navaļnija lūguma tiek atlikta līdz 24.maijam.

Navaļnijs sēdē piedalījās videokonferences režīmā no Vladimiras apgabala cietuma. Opozicionārs lūdza tiesnesi pārcelt sēdi "tikai uz nedēļu".

Viņš norādīja, ka šajā laikā gribētu iepazīties ar sprieduma pasludināšanas audioierakstu un salīdzināt to ar dokumenta tekstu.

Turklāt Navaļnijs atgādināja, ka viņam gaidāma tikšanās ar ģimeni, kas noteikta 20.maijā.

"Ja jūs manu spriedumu apstiprināsiet, es tikšu pārcelts uz stingrā režīma koloniju un mani no šejienes aizvedīs," sacīja Navaļnijs.

Šādā gadījumā tikšanās paliks neizmantota.

Atbilstoši likumam ieslodzītajam reizi trīs mēnešos atļauta ilgāka tikšanās ar ģimeni.

Krievijas tiesa 22.martā Navaļniju notiesāja ar vēl deviņiem gadiem cietumā, atzīstot viņu par vainīgu apsūdzībās par krāpšanos un tiesneša apvainošanu.

Apsūdzības puse par krāpšanos uzskatīja ziedojumu vākšanu Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) kontā un Navaļnija līdzgaitnieku privātajos kontos.

Navaļnijs savu vainu neatzīst un apsūdzības uzskata par politiskām.

Pērnā gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc noindēšanas mēģinājuma ar ķīmisko ieroci "Novičok".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Studentiem un darba ņēmējiem palīdzēs pārcelties uz citām ES valstīm

Noslēdzies Eiropas Savienības (ES) ACROSS pilotpētījums, testējot digitālo pārrobežu platformu, kas palīdz risināt jautājumus saistībā ar studentu un darba ņēmēju pārcelšanos starp valstīm, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Pasaule Kolumbijā nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, visi gājuši bojā

Kolumbijas ziemeļos ir nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, pirmdien paziņoja Kolumbijas armija.

Pasaule ANO eksperti apstiprina, ka Harkivā sprāgusi Ziemeļkorejas raķete

ANO eksperti nosūtījuši ANO Drošības padomei ziņojumu, kurā apstiprināts, ka pret Ukrainu izmantota Ziemeļkorejā ražota ballistiskā raķete, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", kas iepazinusies ar ziņojuma tekstu.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.