Britu izlūkdienesti neprognozē strauju Krievijas karaspēka virzību uz priekšu

Pasaule
LETA 18:19, 15.05.2022 0

Krievijas karaspēka virzība uz priekšu Donbasā ir palēninājusies un krietni atpaliek no grafika, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas svētdien tviterī publiskotajā ziņojumā, kas balstīts uz izlūkdienestu apkopoto informāciju par situāciju Ukrainā.

 

"Krievijas ofensīva Donbasā ir zaudējusi apgriezienus un ievērojami atpaliek no grafika. Neraugoties uz nelieliem sākotnējiem panākumiem, Krievijai pēdējā mēneša laikā nav izdevies sasniegt ievērojamus teritoriālos ieguvumus," teikts ziņojumā.

Britu izlūkdienesti aplēsuši, ka Krievija, visticamāk, zaudējusi trešo daļu no sauszemes kaujas spēkiem, ko iesaistīja februārī.

Ziņojumā norādīts, ka Krievijas karaspēks zaudējis arī izlūkošanas dronus un mobilās tilta iekārtas, kas vēl vairāk aizkavē karaspēka virzību uz priekšu.

Ziņojumā teikts, ka Krievijas karaspēkam turpina traucē arī zemā morāle karavīru vidū.

Britu izlūkdienestu analītiķi uzskata, ka daudzas no minētajām spējām nevar ātri aizstāt vai atjaunot, un tas, visticamāk, turpinās kavēt Krievijas operācijas Ukrainā.

"Pašreizējos apstākļos maz ticams, ka Krievija nākamo 30 dienu laikā dramatiski paātrinās savu virzīšanos uz priekšu," secināts ziņojumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Lasiet arī

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.