"Bloomberg": ES gatavo sankcijas pret Krievijas ostām un kuģiem

Pasaule
LETA 21:39, 07.03.2022 0

Reaģējot uz Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis gatavo jaunas sankcijas pret Maskavu, kas varētu tikt vērstas pret Krievijas ostām un kuģiem, atsaucoties uz anonīmiem avotiem vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".

 

"Eiropas valdības drīzumā būs sagatavojušas jaunu sankciju paketi pret Krieviju, kas varētu ietvert vēršanos pret ostām un kuģiem, sankciju saraksta paplašināšanu, kā arī tālākus ierobežojumus militārajā tehnikā izmantojamām tehnoloģijām," liecina "Bloomberg" rīcībā esoša informācija.

Daļu jauno sankciju varētu pieņemt jau otrdien.

Tāpat ES gatavo stingrāku sankciju ievērošanas uzraudzības režīmu, īpaši kriptovalūtu tirgū, kā arī ierobežojumus, kas liegtu kriptovalūtas izmantot sankciju apiešanai.

"Mums ir jāpārliecinās, ka sankciju ietekme ir maksimāla, un, ņemot vērā Kremļa neprātīgo vēršanos pret civiliedzīvotājiem, mēs strādājam pie tālākām sankcijām," pirmdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, piebilstot, ka par jauno sankciju paketi runās ar Itālijas premjerministru Mario Dragi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.