Latvija neatsauks Ukrainā dienošos NBS karavīrus

Pasaule
LETA 13:13, 15.02.2022 1

Turpinot saasināties krīzei pie Ukrainas robežām, Latvija patlaban neatsauks Ukrainā dienošos Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrus, aģentūrai LETA apliecināja Aizsardzības ministrijas (AM) runasvīrs Kaspars Galkins.

 

Latvija jau vairākus gadus regulāri uz Ukrainu nosūta instruktorus, kuri veic Ukrainas bruņoto spēku apmācību.

Patlaban instruktorus neatsauks, taču Nacionālie bruņotie spēki kopā ar partneriem patstāvīgi seko līdz notikumu attīstībai un veic risku analīzi.

Latvija šogad bija iecerējusi Ukrainas armijas apmācību vēl citā formātā, proti, pievienojoties Kanādas vadītajai operācijai "Unifier". Patlaban par karavīru nosūtīšanu šajā operācijā Latvijas parlaments vēl nav lēmis, taču Galkins norādīja, ka arī šajā jautājumā AM sekos līdzi starptautiskajai situācijai.

Jau ziņots, ka Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vairāk nekā 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nākšoties īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Pasaule Dānija plāno iesaukt armijā arī sievietes un pagarināt dienesta laiku

Dānija plāno palielināt jauniešu skaitu obligātajā karadienestā, iesaucot armijā arī sievietes un pagarinot dienesta laiku abiem dzimumiem no četriem mēnešiem līdz 11 mēnešiem, trešdien paziņoja premjerministre Mete Frederiksena.

Pasaule Puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu

Aptuveni puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu, liecina jauna aptauja.

Sabiedrība Virtuālais traumu simulators palīdzēs apmācīt militāros ārstus (+VIDEO)

Tas kļuva par pirmo Latvijas uzņēmuma vadīto konsorciju, kurš pieteicies Eiropas Aizsardzības fonda programmas grantam.

Sabiedrība Arī nākamajos VAD iesaukumos varētu rīkot obligāto atlasi

Pastāv liela iespējamība, ka arī nākamajos valsts aizsardzības dienesta (VAD) iesaukumos būs nepieciešams rīkot obligāto atlasi pēc nejaušības principa, atzina aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).