Vācijā 35 000 cilvēku protestē pret Covid ierobežojumiem, veikti aresti (+VIDEO)

Pasaule
LETA 12:07, 04.01.2022 3

Vācijā vairāk nekā 35 000 cilvēku pirmdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret Covid-19 ierobežojumiem, paziņoja policija.

 
Foto: Youtube

Varas iestādes iepriekš bija reģistrējušas daudzas no šīm protesta akcijām, kas ir nepieciešams saskaņā ar Vācijas likumiem, bet citas demonstrācijas nebija apstiprinātas un tādējādi bija nelikumīgas.

Mēklenburgas-Priekšpomerānijas federālajā zemē gandrīz 12 000 cilvēku piedalījās protestos apmēram 20 pilsētās. Šī federālā zeme pēdējās nedēļās ir kļuvusi par šādu demonstrāciju centru.

Tīringenes federālajā zemē dažādos neapstiprinātos protestos piedalījās vairāk nekā 16 000 cilvēku. Tie lielākoties notika mierīgi, ja neskaita dažas nelielas sadursmes.

Saksijas-Anhaltes federālajā zemē apmēram 2500 cilvēku sapulcējās uz nereģistrētu demonstrāciju Magdeburgas pilsētā. Demonstranti Magdeburgā iesaistījās sadursmēs ar policiju, un varas iestādes ziņoja, ka viņi izlauzušies caur policijas kordoniem un apmētājuši policistus ar pudelēm un petardēm.

Saksijas federālajā zemē ielās izgāja vairāki tūkstoši cilvēku, piedaloties nelikumīgos protestos. Šīs federālās zemes Lihtenšteinas pilsētā 14 policisti tika ievainoti demonstrantu uzbrukumos, pret kuriem policija vērsās ar piparu aerosolu, un 40 cilvēkiem tika izvirzītas apsūdzības par vardarbīgiem likumpārkāpumiem.

Bavārijas federālajā zemē apmēram 4200 cilvēku piedalījās gājienā Nirnbergā, aptuveni 2150 cilvēku apmeklēja nereģistrētu mītiņu Bambergā, kādi 900 cilvēki sapulcējās uz protestu Ansbahā un apmēram 800 - Baireitā.

Daudzviet Bavārijā pašvaldības bija aizliegušas protesta pasākumus vai draudējušas piespriest naudassodus par neatļautu protestēšanu.

Bādenes-Virtembergas federālajā zemē protestos piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku, tai skaitā apmēram 2000 Frīdrihshāfenes pilsētā sarīkotā pasākumā, kas bija spontāni organizēts sociālajos medijos.

Berlīnē vairāki simti cilvēku pievienojās mītiņam pie raidsabiedrības ZDF studijas.

Brandenburgas federālās zemes galvaspilsētā Potsdamā protestēja vairāki simti cilvēku. Notika arī pretdemonstrācija, kurā piedalījās Potsdamas mērs Maiks Šūberts, bet par tās dalībnieku skaitu nav ziņots.

Daudzi protestētāji pauda sašutumu arī par plānotu obligātas vakcinācijas likumu, kuru atbalsta jaunā Vācijas koalīcijas valdība.

Vācijā vakcinācijas aptvere ir nedaudz virs 71%. Daudzi no pilnīgi vakcinētajiem ir saņēmuši arī balstvakcīnas, bet 25,8% iedzīvotāju vispār nav vakcinēti pret Covid-19.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (3)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.