Levits aicina Blinkenu stiprināt ASV klātbūtni Baltijas reģionā

Pasaule
LETA 16:45, 30.11.2021 0

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, otrdien Rīgas pilī tiekoties ar ASV valsts sekretāru Entoniju Džonu Blinkenu, aicināja stiprināt ASV klātbūtni Baltijas reģionā, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

 
Foto: LETA

Tikšanās laikā tika pārrunāta reģionālā drošība. Levits augstu novērtēja ASV spēku klātbūtni reģionā un aicināja to stiprināt, ņemot vērā arvien sarežģītāko drošības situāciju uz Eiropas Savienības un NATO ārējās robežas.

Blinkens pateicās Latvijai par NATO ārlietu ministru sanāksmes rīkošanu, kurā tiks izskatīti alianses nākotnei būtiski jautājumi. ASV ir nopietni nobažījušās par Krievijas militāro spēku koncentrēšanu pie Ukrainas robežām, atzīmēja ASV valsts sekretārs.

Viņš arī uzsvēra, ka NATO ir svarīgi būt spēcīgai un spēt ātri atvairīt potenciālus apdraudējumus, tai skaitā meklējot veidus, kā atbalstīt Ukrainu tās aizsardzības spēju stiprināšanā.

Tāpat ASV valsts sekretārs apliecināja, ka ASV prezidents Džo Baidens atbalsta Baltijas reģiona drošību un NATO 5.pantu, atzīmējot, ka šodien notiekošajā NATO ārlietu ministru sanāksmē šie jautājumi tiks rūpīgi pārrunāti.

Valsts prezidents sarunā akcentēja transatlantiskās saites nozīmi ne vien aizsardzības, bet arī ekonomikas un demokrātijas stiprināšanas jomās. Levits aicināja ASV aktīvi iesaistīties Trīs jūru iniciatīvas Investīciju fondā, kā arī augstā līmenī piedalīties iniciatīvas samitā un Biznesa forumā 2022.gada jūnijā Rīgā.

Blinkens pauda atbalstu Trīs jūru iniciatīvai un izteica ASV gatavību iesaistīties.

Abas puses arī pārrunāja ASV prezidenta Džo Baidena iniciēto Demokrātijas samitu, kas tiešsaistē norisināsies jau nākamnedēļ.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Lasiet arī

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.

Sabiedrība Saziņa ar Blinkenu palīdzēs Kariņam saglabāt amatu (+VIDEO)

Krīzes laikā Latvijas valstij ir vajadzīgs pazīstams diplomātijas vadītājs.