ASV plāno atvērt valsti pilnībā vakcinētiem ārzemniekiem

Pasaule
LETA 11:34, 05.08.2021 0

ASV, kas Covid-19 pandēmijas laikā slēdza savas robežas daudzu ārvalstu pilsoņiem, plāno atkal ielaist valstī pilnībā vakcinētus ārzemniekus, trešdien paziņoja Baltā nama amatpersona.

 
Foto:

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija, atzīstot starptautisko ceļojumu nozīmību, grib atk alatvērt robežas apmeklētājiem no ārvalstīm "drošā un ilgtspējīgā veidā", sacīja amatpersona.

ASV attīsta "pakāpenisku pieeju, kas laika gaitā nozīmēs, ar ierobežotiem izņēmumiem, ka ārvalstu pilsoņiem, kas ceļo uz ASV - no visām valstīm - vajag būt pilnībā vakcinētiem," piebilda amatpersona, neminot termiņus.

Šis plāns ir piesardzīga, bet ievērojama attīstība ASV pieejā pandēmijas ierobežošanai. ASV vēl 26.jūlijā paziņoja, ka saglabās aizliegumus ieceļošanai no ārvalstīm, neraugoties uz Eiropas spiedienu.

Darba grupa izstrādā "konsekventu un drošu" jaunu sistēmu starptautiskai ieceļošanai laikā, "kad mēs varam atkalatvērt ceļošanu", sacīja amatpersona.

ASV Covid-19 pandēmijas dēļ uz vairāk nekā gadu aizliedza iebraukšanu no Eiropas Savienības, Lielbritānijas, Ķīnas un Irānas, vēlāk pievienojot citas valstis, tai skaitā Brazīliju un Indiju.

Eiropas Savienība jūnijā atļāva iebraukšanu no ASV, pieprasot vakcinācijas vai negatīva testa pierādījumu. Tas tika darīts, pakļaujoties tādu no tūrisma atkarīgu valstu kā Grieķija, Itālija un Spānija spiedienam.

Jaunā koronavīrusa delta variants ir veicinājis Covid-19 gadījumu skaita palielināšanos ASV, pārsvarā starp nevakcinētiem cilvēkiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.