Laikraksts: Ryanair lidmašīnu sēdinājušais dispečers aizbēdzis no Baltkrievijas

Pasaule
LETA 10:58, 27.07.2021 0

Baltkrievijas gaisa satiksmes dienesta "Belaeronavigacija" dispečers Oļegs Gaļegovs, kas maijā veda sarunas ar "Ryanair" pilotiem par lidmašīnas ārkārtas nosēdināšanu Minskā, kopā ar ģimeni slepus pametis Baltkrieviju, par saviem plāniem nevienam no kolēģiem nepaziņojot, vēsta izdevums "Naša Ņiva", atsaucoties uz avotiem.

 

Gaļegovam jūlija sākumā bija jāatgriežas darbā pēc atvaļinājuma, tomēr darbā viņš nav ieradies.

Kā apliecinājis dispečera kolēģis, saistībā ar "Ryanair" lidmašīnas nosēdināšanu publicētajā audioierakstā dzirdama Gaļegova balss. Ka sacījis kolēģis, viņš Gaļegovu sen nav redzējis.

"Klīst baumas, ka viņš ir pazudis. Kolēģi nevar viņu sazvanīt un pārdzīvo. Viņš ir izdzēsis profilus sociālajos tīklos. Priekšniecība mums oficiāli neko nav paziņojusi. Bet es par viņu īpaši nepārdzīvoju. Uzskatu, ka viņš vienkārši ir pārapdrošinājies un aizbraucis. Viņš ir lielisks speciālists, bez problēmām atradīs darbu jebkurā valstī," sacīja kolēģis.

"Belaeronavigacija" ģenerāldirektora vietnieks Ivans Gerlovskis, atbildot uz izdevuma žurnālista jautājumiem, vispirms sacīja, ka Gaļegovs kopš jūnija ir atvaļinājumā un neko nezina par viņa pazušanu vai atlaišanu.

Pēc jautājuma, kāpēc iestādē ir tik gari atvaļinājumi, viņš sacīja: "Jā, ja jāsaka godīgi, zvanījām, prasījām, kur viņš ir un kā viņam iet."

Gaļegovs ir etniskais gruzīns, Minskā viņš dzīvoja kopā ar ģimeni. Cits viņa kolēģis pieļāva, ka viņš devies pie radiem uz Gruziju.

Žurnālisti nav varējuši viņu sazvanīt, nedz zvanot uz mājas telefonu, nedz mobilo tālruni.

Kā noskaidrojis izdevums, viņš sociālajā tīklā "Instagram" nav izdzēsis profilu, bet nomainījis tā vārdu, izdzēsis visus sekotājus un profilu padarījis par slēgtu.

Arī viņa dzīvesbiedre slēgusi pieeju sociālo tīklu profiliem.

Baltkrievija 23.maijā piespieda Minskā nosēsties ceļā no Atēnām uz Viļņu esošo lidsabiedrības "Ryanair" lidmašīnu nolūkā aizturēt opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču. Līdz ar Protaseviču tika aizturēta viņa draudzene Sofija Sapega.

Reaģējot uz šo "gaisa pirātisma" akciju, Eiropas Savienība liegusi baltkrievu lidsabiedrībām veikt lidojumus uz savu teritoriju, kā arī uzdevusi dalībvalstu lidsabiedrībām atturēties no Baltkrievijas gaisa telpas izmantošanas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.