Dānija atcels gandrīz visus cīņā ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus

Pasaule
LETA 10:48, 19.05.2021 0

Dānijas valdība nolēmusi atcelt gandrīz visus ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19, un no piektdienas vairums iestāžu drīkstēs atsākt darbu.

 
Foto:

Naktsklubi un diskotēkas ir vienīgie izņēmumi. Tie arī turpmāk paliks slēgti.

Dānijā arī turpmāk cilvēkiem būs jāievēro sociālā distancēšanās, daudzās vietās būs jāuzrāda pierādījums par vakcinēšanos pret Covid-19, negatīvs Covid-19 tests vai pierādījums par Covid-19 pārslimošanu.

Restorāni, bāri, sporta zāles un daudzas citas vietas Dānijā jau ir atvērtas, un vairums skolēnu jau labu laiku mācās skolās klātienē.

Tagad arī universitāšu studenti drīkstēs apmeklēt lekcijas klātienē, un arī vakarskolās un mūzikas skolās mācības atsāksies normālā režīmā.

Tiks atvērtas arī saunas, peldbaseini, zoodārzu telpas un izklaides parki. Atļautas būs arī citas sporta un atpūtas aktivitātes.

Plānots trīs fāzēs arī samazināt strādāšanu no mājām ar mērķi, lai līdz 1.augustam visi strādājošie atgrieztos savās darbavietās.

Iekštelpās turpmāk būs atļauts pulcēties līdz 50 cilvēkiem, bet ārpus telpām līdz 100 cilvēkiem. Līdz šim iekštelpās drīkstēja pulcēties līdz 25 cilvēkiem, bet ārpus telpām līdz 75 cilvēkiem.

Pēc ierobežojumu atvieglošanas saslimušo skaits Dānijā ir nedaudz audzis, bet situācija saglabājusies relatīvi stabila.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Lasiet arī

Pasaule Dānijā aizdomās par terorakta gatavošanu aizturēti vairāki cilvēki

Dānijas policija ceturtdien aizturējusi vairākas personas aizdomās par terorakta gatavošanu.

Pasaule Dānijas parlaments aizliedz Korāna dedzināšanu

Dānijas parlaments ceturtdien pieņēmis likumu, ar ko par kriminālnoziegumu tiek atzīta nepiedienīga apiešanās ar reliģiskiem tekstiem, ar to faktiski aizliedzot Korāna dedzināšanu.

Pasaule Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna dedzināšanu

Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna un citu reliģisko tekstu dedzināšanu pie ārvalstu vēstniecībām, paziņojis Dānijas ārlietu ministrs Lars Leke Rasmusens.

Pasaule Dānijā mīkstinās pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus

Dānijas politiskās partijas otrdien vienojušās mīkstināt virkni ierobežojumu, kas noteikti jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai.